Σύνδεση blogger με το domain name μου.

Έχεις φτιάξει κάποιο blog με το blogger και δεν ξέρεις το πώς θα το συνδέσεις με το domain name που απέκτησες από την Pointer;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δωρεάν υπηρεσία dns hosting, να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και η σύνδεση θα σου φανεί πανεύκολη.

Διαδικασία σύνδεσης

1. Συνδέσου στο control panel της Pointer και κάντε κλικ στο ‘domain names‘ είτε από αριστερά είτε από το κεντρικό εικονίδιο της κεντρικής σελίδας του panel σου.

2. Κάνε  κλικ πάνω στο domain name που σε ενδιαφέρει στην λίστα με τα domain name σας (εγώ έχω ένα), και μετά, κάνε κλικ πάνω στο ‘διαχείριση dns‘. Τσέκαρε το ‘Ενεργό’.
Θα εμφανιστεί μήνυμα προειδοποίησης ότι θα αλλάξουν οι name server στο domain name με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι υπηρεσίες ή το site που είχες μέχρι τώρα.

3. Κλικ τέσσερις φορές στο ‘Δημιουργία‘ για να δημιουργήσεις τις dns εγγραφές που χρειάζονται. Συνολικά τώρα, θα πρέπει να βλέπεις πέντε εγγραφές στον πίνακα.
Στην πρώτη εγγραφή, στον ‘Tύπο’, επίλεξε ‘CNAME‘ από το combo box, στο Όνομα εισάγεις www.todomainsas.gr (πχ.www.granazis.gr) και στην Τιμή, εισάγεις ‘ghs.google.com’.
Στις υπόλοιπες εγγραφές, θα πρέπει να επιλέξεις το Α record από το cobo box, στο ‘Όνομα’ θα εισάγεις το domain σου χωρίς το ‘www’ πχ. granazis.gr και στο ‘Τιμή’ εισάγεις τα παρακάτω (ένα σε κάθε γραμμή).
216.239.32.21
216.239.34.21
216.239.36.21
216.239.38.21
Μετά τα παραπάνω, ο πίνακας των dns θα πρέπει να μοιάζει όπως η παρακάτω εικόνα. Τέλος, κλικ στο κουμπί ‘Αποθήκευση’

4. Τώρα που τελείωσες με τις ρυθμίσεις των dns σου, θα πρέπει να συνδεθείς στο Blog σου από την Google, να πας στο ‘Settings‘, μετά στο ‘basic‘ , επιλέγεις το ‘Publishing‘ και μετά το ‘Add a custom domain‘.

blogger6.jpg

6.Κλικ στο ‘Already own a domain

blogger7.jpg

7.Εισάγεις το domain name σου, κλικ στο ‘Save‘ και η σύνδεση του domain name σου με το blog σου, έχει ολοκληρωθεί. Θα πρέπει να περιμένεις περίπου 24 ώρες για να δείς το αποτέλεσμα των ενεργειών σου, λόγω ενημέρωσης των name server στο domain name σου, από τους παρόχους Internet.

blogger8.jpg
Share it!