Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς κάνω εγκατάσταση του Let’s Encrypt SSL στο Plesk;

Video Tutorial

Εγκατάσταση Lets's Encrypt SSL

Αρχικά, θα συνδεθείς στο Plesk panel και θα επιλέξεις το Domain σου και στην συνέχεια την καρτέλα Hosting & DNS.

Επιλογή Hosting & DNS.

Στην συνέχεια θα επιλέξεις το Hosting.

Επιλογή Hosting.

Hosting settings

Στα αριστερά της οθόνης σου θα δεις τα Hosting Settings και την επιλογή SSL/TLS support θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι είναι ενεργοποιημένή. Παράλληλα, εάν είναι ενεργοποιημένο και το Permanent SEO-safe 301 redirect from HTTP to HTTPS θα αναλάβει το Plesk, αυτόματα, την ανακατεύθυνση της κίνησης από το ασφαλές πρωτόκολλο. Εάν δεν είναι ενεργοποιημένα τα παραπάνω, τα ενεργοποιείς και πατάς το πλήκτρο Save στο κάτω μέρος της οθόνης.

Έλεγχος επιλογών ενότητας Security.

Εγκατάσταση πιστοποιητικού

Στην συνέχεια, επιλέγουμε το SSL/TLS Certificates.

Επιλογή SSL/TLS Certificates.

Όπως μας ενημερώνει η σελίδα, δεν έχεις κάποιο ενεργοποιημένο πιστοποιητικό ασφαλείας. Πατάμε το πλήκτρο Install από την επιλογή Install a free basic certificate provided by Let’s Encrypt.

Επιλογή εγκατάστασης του SSL Let’s Encrypt.

Στο παράθυρο που εμφανίζει, μπορείς να δηλώσεις τους τομείς που επιθυμείς να καλύψει το πιστοποιητικό. Εάν επιλέξεις το Secure the wildcard domain (including www and webmail), θα επιλέξει και τα υπόλοιπα. Στην συνέχεια πατάς το πλήκτρο Get it free.

Στην επόμενη σελίδα ενημερώνει ότι το Plesk εφαρμόζει μια εγγραφή DNS τύπου TXT, για την επιβεβαίωση της έκδοσης του πιστοποιητικού και ότι θα πρέπει να εμφανίζεται εξωτερικά. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείς να βρεις με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, που εμφανίζουν εγγραφές DNS. Ενδεικτικά, το εργαλείο της Google που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/#TXT/. Εάν εμφανίζει την εγγραφή συμπληρώνοντας το _acme-challenge.domainmou.gr, τότε μπορείς να πατήσεις το πλήκτρο Reload.

Έλεγχος εγγραφής TXT και επιλογή πλήκτρου Reload.

Ολοκλήρωση εγκατάστασης

Το πιστοποιητικό σου έχει εκδοθεί και σου εμφανίζει τους τομείς που καλύπτει. Για να εφαρμόσεις το πιστοποιητικό στην σελίδα μας, επιλέγεις το domainmou.gr από το πάνω μέρος της σελίδας, για να προχωρήσεις στην αρχική σελίδα του Plesk και στην συνέχεια επιλέγεις ξανά το Hosting Settings.

Εμφάνιση καλυπτόμενων τομέων και επιστροφή στην αρχική οθόνη του Plesk.
Επιλογή Hosting.

Στα αριστερά της οθόνης σου θα δεις τα Hosting Settings και στην ενότητα SSL/TLS support το πεδίο Certificate,όπου έχει επιλέξει αυτόματα το πιστοποιητικό ασφαλείας Let’s Encrypt. Εάν έχεις παραπάνω από ένα πιστοποιητικό ή δεν έχει πάρει αυτόματα την επιλογή, τότε επιλέγεις το πιστοποιητικό σου και πατάς το πλήκτρο Save στο κάτω μέρος της οθόνης.

Επιβεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας που χρησιμοποιείται.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας