Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς θα ρυθμίσω τα Spam Filters στο Plesk;

Video Tutorial

Μέσω του Plesk, η ρύθμιση του Spam φίλτρου είναι μεμονωμένη για τον εκάστοτε λογαριασμό email. Συνεπώς οι ρυθμίσεις που θα προχωρήσουμε, θα είναι μόνο για τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Spam Filters

Αρχικά θα συνδεθείς στο Plesk και στην συνέχεια θα επιλέξεις το Mail και στην συνέχεια το Mail Accounts.

Επιλογή Mail Accounts.

Επιλέγεις τον λογαριασμό email που επιθυμείς να προχωρήσεις σε ρύθμιση. Ενδεικτικά, για το σχετικό άρθρο θα επιλέξεις το admin@domainmou.gr.

Επιλογή λογαριασμού email admin@domainmou.gr.

Στην συνέχεια, επιλέγεις την καρτέλα Spam Filter.

Επιλογή καρτέλας Spam Filter.

Ρυθμίσεις του Spam Filters

Στην συγκεκριμένη καρτέλα, μπορείς να προχωρήσεις στις ρυθμίσεις. Το πλήκτρο Switch on spam filtering for this email address, ενεργοποιεί το φίλτρο Spam στον συγκεκριμένο λογαριασμό email.

Στην επόμενη επιλογή What to do with messages classified as spam, σου δίνει επιλογές σχετικά με το τι επιθυμείς να κάνεις με τα μηνύματα που χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητα. Από προεπιλογή, είναι ενεργοποιημένο το Mark spam messages by adding the following text to message subject, το οποίο λαμβάνει κανονικά τα μηνύματα στον φάκελο εισερχομένων και βάζει το πρόθεμα SPAM.

Παράλληλα, μπορείς να επιλέξεις είτε το Delete all spam messages (απαιτείται προσοχή εφόσον το επιλέξεις, γιατί μπορεί να χάσεις και κανονικά email, παρακάτω θα δεις το σημείο ρύθμισης του score) όπου το φίλτρο διαγράφει ότι διαβάζει ως κακόβουλο.

Σαν τρίτη επιλογή, το Move spam to the Spam folder, μετακινεί όποιο μήνυμα χαρακτηρίσει ως Spam στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Options for managing malicious messages.

Ρυθμίσεις για προχωρημένους

Στην επιλογή Show Advanced Settings, μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία του φίλτρου από τη επιλογή Filter Sensitivity. Εφόσον είναι ενεργό το φίλτρο, κάθε email ελέγχεται με βάση ένα σετ κανόνων για την πιθανότητα να είναι Spam. Όσοι περισσότεροι κανόνες ταιριάζουν με τα στοιχεία/περιεχόμενα του email, τόσο μεγαλύτερο είναι το Spam Score του. Προκαθορισμένα το σχετικό όριο είναι στο 7.

Εάν επιθυμείς να κάνεις το φίλτρο πιο αυστηρό, θα πρέπει να το κατεβάσεις, ενδεικτικά στο 5 (κάτω από 4 μπορεί να χαρακτηρίσει και κανονικά email ως spam) ή εάν επιθυμείς να το κάνεις πιο χαλαρό, τότε μπορείς να το ανεβάσεις, ενδεικτικά στο 8.

Παράλληλα, σου δίνει την επιλογή να προσθέσεις κάποια διεύθυνση σε Whitelist έτσι ώστε να λαμβάνεις πάντα μηνύματα από την σχετική διεύθυνση ή την επιλογή Blacklist, έτσι ώστε να χαρακτηρίζονται πάντα ως Spam τα email από την σχετική διεύθυνση.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαλαντέρ χαρακτήρες (π.χ. *@example.com για να είναι σε Whitelist όλες οι διευθύνσεις που στέλνονται από example.com).

Αφού ολοκληρώσεις τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα πρέπει στο κάτω μέρος της σελίδας να πατήσουμε το πλήκτρο OK ή Apply.

Ρυθμίσεις για Whitelist, Blacklist και επιβεβαίωση αλλαγών.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας