Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς θα πάρω πλήρες αντίγραφο ασφαλείας της ιστοσελίδας μου, μέσω του Plesk;

Video Tutorial

Αντίγραφα ασφαλείας

Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις αλλαγές ή αναβαθμίσεις στην ιστοσελίδα σου, μπορείς να πάρεις ένα πλήρες χειροκίνητο αντίγραφο ασφαλείας, έτσι ώστε να μπορείς να το επαναφέρεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις ζήτημα κατά την εργασία.

Εάν η ιστοσελίδα σου είναι στατική θα πρέπει να πάρεις αντίγραφο μόνο των αρχείων, ενώ εάν είναι δυναμική ή χτισμένη με κάποιο CMS(π.χ. WordPress, Joomla, Opencart) θα πρέπει να έχεις αντίγραφο των αρχείων αλλά και της βάσης δεδομένων.

Δημιουργία και Επαναφορά αντίγραφου αρχείων ασφαλείας

Δημιουργία αντίγραφου αρχείων ασφαλείας

  1. Επιλογή Files

    Αφού συνδεθείς στο Plesk από την καρτέλα Dashboard επιλέγεις το Files.

    Επιλογή Files.
  2. Επιλογή Add to Archive

    Στην συνέχεια, θα πλοηγηθείς στον φάκελο της ιστοσελίδας σου. Ενδεικτικά, θα προχωρήσουμε στην εργασία για τον φάκελο httpdocs.

    Επιλέγεις όλα τα αρχεία του σχετικού φακέλου από το checkbox στο επάνω μέρος της καρτέλας και από το πλήκτρο Archive, την επιλογή Add to Archive.

    Επιλογή φακέλου, αρχείων και προσθήκη αυτών σε συμπιεσμένο αρχείο.
  3. Όνομα συμπιεσμένου αρχείου

    Στο παράθυρο που εμφανίζεται, δίνεις όνομα στο συμπιεσμένο αρχείο που θα δημιουργηθεί. Αφού το ολοκληρώσεις, επιλέγεις το πλήκτρο ΟΚ.

    Ονοματοδοσία συμπιεσμένου αρχείου.
  4. Ολοκλήρωση

    Αφού η ενέργεια ολοκληρωθεί, θα βλέπεις το συμπιεσμένο αρχείο στον φάκελο.

    Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας αρχείων.

Επαναφορά αρχείων ασφαλείας

  1. Επαναφορά αρχείου

    Σε περίπτωση που χρειαστείς επαναφορά σε αυτό, πατάς επάνω του, επιλέγεις το checkbox Replace existing files και στην συνέχεια το πλήκτρο ΟΚ.

    Επαναφορά με εξαγωγή και αντικατάσταση των αρχείων από το συμπιεσμένο αντίγραφο.
  2. Ολοκλήρωση επαναφοράς

    Αναμένεις για την ολοκλήρωση της επαναφοράς. Μόλις ολοκληρωθεί θα εμφανιστεί μήνυμα επιβεβαίωσης, στο επάνω μέρος της οθόνης μέσα σε πράσινο πλαίσιο.

    Επιλογή Files.

Σημείωση

Η ενέργεια Δημιουργίας αντίγραφου αρχείου ασφαλείας θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με τον όγκο δεδομένων του φακέλου μας.

Χειροκίνητο αντίγραφο ασφαλείας βάσης δεδομένων

Σε περίπτωση που η σελίδα σου είναι δυναμική, για να έχεις πλήρες αντίγραφο ασφαλείας, θα πρέπει να έχεις και αντίγραφο της βάσης δεδομένων σου. Υπάρχει αναλυτικό άρθρο για εξαγωγή και εισαγωγή βάσης δεδομένων, μέσω του Plesk στην Γνωσιακή βάση. Μπορείς να το δεις από εδώ.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας