Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς θα ρυθμίσω και θα ενεργοποιήσω το Node.js μέσω του cPanel;

Video Tutorial

Δημιουργία Subdomain

  1. Αφού συνδεθείς στο cPanel, θα επιλέξεις το Τομείς (Domains) για να δημιουργήσεις το Subdomain που θα φιλοξενείται η εφαρμογή.

    Επιλογή Τομείς.
  2. Στην συνέχεια, θα επιλέξεις το πλήκτρο Create A New Domain.

    Πλήκτρο Create A New Domain.
  3. Πεδίο Τομέας (Domain)

    Στο πεδίο Τομέας (Domain), θα δηλώσεις το όνομα του Subdomain σου. Ενδεικτικά για το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσω το nodejsapp.domainmou.gr. Παράλληλα, απενεργοποιείς το checkbox Share document root, για να μην έχει το ίδιο φάκελο με το domainmou.gr. Μπορείς να δεις περισσότερα για την σχετική διαδικασία, από τον σχετικό οδηγό. Αφού ολοκληρώσεις τα παραπάνω, θα πατήσεις το πλήκτρο Υποβολή (Submit).

    Δημιουργία Subdomain και Υποβολή.

Δημιουργία εφαρμογής

  1. Επιλογή Setup Node.js App

    Η δημιουργία του Subdomain έχει ολοκληρωθεί. Επιστρέφεις στην αρχική σελίδα του cPanel και στην συνέχεια θα επιλέξεις από την ενότητα Λογισμικό (Software), την επιλογή Setup Node.js App.

    Επιλογή Setup Node.js App.
  2. Επιλέγεις το πλήκτρο Create Application

    Πλήκτρο Create Application.
  3. Ολοκλήρωση Δημιουργίας

    Στο σχετικό βήμα, θα πρέπει να δηλώσεις τις επιλογές σου για την εφαρμογή. Ενδεικτικά για το άρθρο, έχουμε δηλώσει το Subdomain nodejsapp.domainmou.gr στο Application root, Application URL. Στο Application startup file, μπορείς να δηλώσεις το όνομα του αρχείου της εφαρμογής (ενδεικτικά δηλώνουμε app.js). Επίσης, δηλώσαμε στο πεδίο Passenger log file την διαδρομή /home/domainmou/logs/passenger.log. Αφού ολοκληρώσεις τα παραπάνω θα πατήσεις το πλήκτρο CREATE.

    Επιλογές εφαρμογής και δημιουργία.
  4. Έλεγχος επιτυχής δημιουργίας

    Με την δημιουργία του παραπάνω, δημιουργείται ένα αρχείο app.js μέσα στον φάκελο nodejsapp.domainmou.gr. Το σχετικό αρχείο, έχει τον παρακάτω κώδικα:

    var http = require('http'); var server = http.createServer(function(req, res) { res.writeHead(200, {'Content-Type': 'text/plain'}); var message = 'It works!\n', version = 'NodeJS ' + process.versions.node + '\n', response = [message, version].join('\n'); res.end(response); }); server.listen();

    Συνεπώς, πληκτρολογώντας το nodejsapp.domainmou.gr, θα σου εμφανίσει το παρακάτω:

    Εμφάνιση περιεχομένου, αρχείου app.js.

Η παραπάνω εργασία, έχει ολοκληρωθεί. Μπορείς να επεξεργαστείς το παραπάνω αρχείο app.js ή και να ανεβάσουμε το δικό σου από τον τοπικό υπολογιστή. Μπορείς να δεις το σχετικό άρθρο για ανέβασμα αρχείου μέσω του cPanel.

Παράλληλα από την επιλογή Setup Node.js App, μπορείς να προχωρήσεις σε σχετικές ενέργειες, όπως να σταματήσεις την εφαρμογή (Stop App), να την επανεκκινήσεις (Restart) και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις που έχεις ήδη δηλώσει.

Ρυθμίσεις λειτουργίας εφαρμογής.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας