Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς θα χρησιμοποιήσω Cron Jobs μέσω του cPanel;

Γενικά, τα Cron Jobs είναι εργασίες στην ιστοσελίδα σου, που μπορείς να ρυθμίσεις έτσι ώστε να τρέχουν αυτοματοποιημένα από το πακέτο φιλοξενίας μας.

Video Tutorial

Ενέργειες ενεργοποίησης για Shared Hosting

Σε περίπτωση που έχεις πακέτο φιλοξενίας σε κοινόχρηστο διακομιστή (π.χ. πακέτο φιλοξενίας Bronze, Silver, Unlimited) και επιθυμείς να ενεργοποιήσεις την λειτουργία των Cron Jobs ή Scheduled Tasks όπως τα αναφέρει το Plesk, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το τεχνικό μας τμήμα, μέσω email στο helpdesk@pointer.gr ή μέσω της εφαρμογής από εδώ.

Ενέργειες ενεργοποίησης Reseller, Cloud VPS και Dedicated Server

  1. Διαχείριση δυνατοτήτων (Feature list)

    Εάν έχεις πακέτο Reseller ή αυτόνομο διακομιστή (Cloud VPS ή Dedicated Server), μπορείς να ενεργοποιήσεις την σχετική εργασία μέσα από την Διαχείριση δυνατοτήτων (Feature list).

  2. Δημιουργία λίστας

    Αφού συνδεθείς μέσω του WHM στην σχετική ενότητα, μπορείς μέσα από το Add a new feature list, να δημιουργήσεις μία νέα Λίστα που θα δηλώσεις το checkbox Cron Jobs ή από το Manage feature list, μπορείς να επεξεργαστείς μία ήδη υπάρχουσα λίστα και να προσθέσεις το checkbox Cron Jobs.

    Στην συνέχεια, αφού ολοκληρώσεις την δημιουργία της λίστας, μπορείς να την εφαρμόσεις σε όσους λογαριασμούς σου επιθυμείς.

    Επιλογή Cron Jobs.
  3. Επιτυχημένη ενεργοποίηση

    Σε περίπτωση που το έχεις ενεργοποιήσει σε κανονικά πλαίσια, θα μπορείς να δεις μέσα στο cPanel, στην ενότητα Σύνθετη, την επιλογή Εργασίες cron (Cron Jobs).

    Λειτουργία Cron Jobs μέσω του cPanel.

Επιλογές ενεργοποίησης Cron Jobs

Πάμε όμως να δούμε τις επιλογές, που μας δίνει η ενεργοποίηση των Cron Jobs.

E-mail

Στο πεδίο e-mail, θα δηλώσεις τον λογαριασμό email που επιθυμείς να λαμβάνεις τις ειδοποιήσεις για την εξέλιξη των εργασιών σου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει και παραπάνω, εάν επιθυμείς να μην λαμβάνεις μηνύματα κατά την ολοκλήρωση της κάθε εργασίας, μπορείς να κάνεις ανακατεύθυνση των σχετικών μηνυμάτων στο /dev/null, προσθέτοντας το >/dev/null 2>&1 στο τέλος της εντολής.

Πεδίο email.

Χρόνοι

Θα πρέπει να δηλώσεις την συχνότητα που επιθυμείς να εκτελείται η εντολή σου. Από το menu Κοινές ρυθμίσεις, μπορείς να δεις παραδείγματα χρόνων εκτέλεσης και να επιλέξεις κάποιο από αυτά εάν σε ικανοποιεί.

Εναλλακτικά, μπορείς να δηλώσεις χειροκίνητα στα παρακάτω πεδία Λεπτό, Ώρα, Ημέρα, Μήνας, Ημέρα της εβδομάδας, για το πότε επιθυμείς να εκτελείται η εντολή σου. Επιπρόσθετα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τιμές μπαλαντέρ όπως:

  1. *: κάθε τιμή
  2. ,: διαχωριστής τιμής
  3. –: εύρος τιμών
  4. /: συχνότητα επανάληψης

Σου παραθέτουμε παραδείγματα χρήσης των παραπάνω:

Μία φορά κάθε 15 λεπτά:

Εκτέλεση εντολής μία φορά κάθε 15 λεπτά.

Στις 10μ.μ, εργάσιμες ημέρες(Δευτέρα-Παρασκευή):

Εκτέλεση εντολής στις 10μ.μ, εργάσιμες ημέρες.

Στις 6:00π.μ και στις 6:00μ.μ. κάθε ημέρα:

Εκτέλεση εντολής στις 6:00π.μ και στις 6:00μ.μ. κάθε ημέρα.

Κάθε Κυριακή στις 15:30:

Εκτέλεση εντολής κάθε Κυριακή στις 15:30.

Σε περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος/η ότι έχεις δηλώσει ορθά τον χρόνο που επιθυμείς, μπορείς να ελέγξεις και το crontab guru για επιβεβαίωση (περιέχει παραδείγματα, όπως και λεκτική επεξήγηση του χρόνου που θα δηλώσεις).

Εντολές

Στο πεδίο Εντολή, θα εισάγεις την εντολή που επιθυμείς να εκτελείται. Στην σχετική εντολή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εντολές Linux, καθώς και διαδρομές του πακέτου φιλοξενίας σου. Σου παραθέτουμε ενδεικτικά, παραδείγματα εντολών:

Προγραμματισμός εισαγωγών, μέσω του WP All Import:

wget -q -O - "https://domainmou.gr/wp-load.php?import_key=[YOUR_SECRET_KEY]&import_id=[YOUR_IMPORT_ID]&action=trigger&rand="

Εντολή για WP All Import.

Εκτέλεση αρχείου PHP, μέσα από τον φάκελο /public_html ενώ χρησιμοποιείς PHP έκδοση 8.0:

/opt/alt/php80/usr/bin/php /public_html/script.php

Εντολή εκτέλεσης PHP αρχείου.

Σε περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος/η για την ορθότητα της εντολής που επιθυμείς να δηλώσεις, μπορείς να προχωρήσεις σε δοκιμαστική εκτέλεση της μέσω της επιλογής Terminal του cPanel.

Επιλογή Terminal του cPanel.

Τρέχουσες εργασίες cron

Τέλος, αφού αποθηκεύσεις την εργασία Cron, μπορείς να την δεις από την επιλογή Τρέχουσες εργασίες cron. Δεξιά της εγγραφής, μπορείς να επεξεργαστείς την εντολή από το πλήκτρο Επεξεργασία ή και να την διαγράψεις από το πλήκτρο Διαγραφή.

Τρέχουσες εργασίες cron και επιλογές.

Προειδοποίηση

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εντολών ή κάποιων απαιτητικών εργασιών ενδέχεται να δημιουργήσει υψηλό φόρτο στο πακέτο φιλοξενίας σου.

Μπορείς να κατανείμεις τις σχετικές εργασίες σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την αποφυγή του παραπάνω ζητήματος.

Εναλλακτικά, μπορείς να προχωρήσετε σε αναβάθμιση του πακέτου φιλοξενίας σου. Μπορείτε να δείτε τον σχετικό οδηγό, για αναβάθμιση πακέτου φιλοξενίας από εδώ.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας