Πώς θα ανεβάσω αρχεία στο πακέτο φιλοξενίας μου μέσω του Plesk;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία σας στο πακέτο φιλοξενίας σας, μέσω του Plesk.

Σε πρώτο επίπεδο, θα συνδεθούμε στο Plesk μας και θα επιλέξουμε τo File Manager.

Επιλογή File Manager.
Επιλογή File Manager.

Στην συνέχεια, πλοηγούμαστε στον φάκελο που επιθυμούμε να ανέβει το αρχείο μας. Ενδεικτικά, θα το ανεβάσουμε στον φάκελο httpdocs.

Επιλογή φακέλου που θα ανεβάσουμε το αρχείο.
Επιλογή φακέλου που θα ανεβάσουμε το αρχείο.

Αφού είμαστε στον επιθυμητό φάκελο, θα επιλέξουμε το μπλε πλήκτρο + και στην συνέχεια το Upload File(ή το Upload Directory εάν επιθυμούμε να ανεβάσουμε φάκελο).

Επιλογή πλήκτρου + και Upload File.
Επιλογή πλήκτρου + και Upload File.

Με την παραπάνω επιλογή, μας ανοίγει την διαχείριση αρχείων του τοπικού μας υπολογιστή. Επιλέγουμε το αρχείο που επιθυμούμε να ανεβάσουμε. Ενδεικτικά, θα ανεβάσουμε ένα αρχείο νέας εγκατάστασης WordPress.

Επιλογή αρχείου από τοπικό υπολογιστή.
Επιλογή αρχείου από τοπικό υπολογιστή.

Αφού επιλέξουμε το αρχείο μας, εμφανίζεται ένα popup παράθυρο που μας ενημερώνει για την εξέλιξη της εργασίας μας. Η ταχύτητα της τοπικής μας σύνδεσης στο internet, είναι καθοριστική για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ανέβει το αρχείο μας. Αφού ολοκληρωθεί, θα το δούμε μεσα στον σχετικό φάκελο.

Μπάρα φόρτωσης αρχείου.
Μπάρα φόρτωσης αρχείου.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η σχετική επιλογή είναι βέλτιστη για ανέβασμα αρχείων μικρού όγκου. Επιπρόσθετα, εάν επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε ανέβασμα πολλαπλών αρχείων ή αρχείων με μεγάλο όγκο, είναι προτιμότερο, η διαδικασία να γίνει μέσω του πρωτοκόλλου FTP. Μπορείτε να δείτε τον σχετικό οδηγό για δημιουργία λογαριασμού FTP, από το σχετικό άρθρο.

Share it!