Πώς κάνω εγκατάσταση του WordPress μέσα από το cPanel;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε την διαδικασία για εγκατάσταση του WordPress μέσω του cPanel, χωρίς να χρειάζεστε προγραμματιστικές γνώσεις.

Video Tutorial

Ξεκινάμε

Για την σχετική εγκατάσταση, θα πρέπει σε πρώτο επίπεδο να συνδεθούμε στο cPanel μας και στην συνέχεια να επιλέξουμε το εικονίδιο του WordPress από την κατηγορία “Softaculous Apps Installer“.

Εικονίδιο WordPress στο Softaculous.
Εικονίδιο WordPress στο Softaculous.

Στην συνέχεια θα πατήσουμε επάνω στο πλήκτρο “Install Now“.

Πλήκτρο Install Now.
Πλήκτρο Install Now.

Στο επόμενο επίπεδο, συμπληρώνουμε τα πεδία που μας αναφέρει για να ξεκινήσει η εγκατάστασή μας. Όλα τα στοιχεία μπορούμε να τα αλλάξουμε στην συνέχεια μέσα από το διαχειριστικό του WordPress. Καλό θα ήταν να προχωρήσουμε σε εγκατάσταση στην τελευταία έκδοση που μας αναφέρει στο πεδίο “Choose the version you want to install“.

Ακόμα αποθηκεύουμε το “Admin Username” και “Admin Password” καθώς είναι τα στοιχεία σύνδεσης μας στο διαχειριστικό του WordPress.

Πεδία συμπλήρωσης για την εγκατάσταση μας.
Πεδία συμπλήρωσης για την εγκατάσταση μας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στο πεδίο “Choose Installation URL” και πιο συγκεκριμένα στο “In DirectoryΣΒΗΝΟΥΜΕ το wp. Σε περίπτωση που το αφήσουμε ως έχει η σελίδα μας θα εμφανίζεται στο “https://domainmou.gr/wp” και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εργασίες.

Αφαίρεση "wp" από το πεδίο In Directory.
Αφαίρεση “wp” από το πεδίο In Directory.

Αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή των στοιχείων μας, στο κάτω μέρος της σελίδας πατάμε επάνω στο πλήκτρο “Install“.

Επιλογή "Install" για την εκκίνηση της εγκατάστασης.
Επιλογή “Install” για την εκκίνηση της εγκατάστασης.

Ξεκινάει η εγκατάσταση του WordPress και μας ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί!

Μπάρα φόρτωσης της εγκατάστασης μας.
Μπάρα φόρτωσης της εγκατάστασης μας.

Ακόμα μας παραθέτει τους συνδέσμους για την ιστοσελίδα μας(https://domainmou.gr) καθώς και την σύνδεση για το διαχειριστικό του Wordrpess(https://domainmou.gr/wp-admin/).

Μηνυμα επιτυχούς ολοκλήρωσης.
Μηνυμα επιτυχούς ολοκλήρωσης.

Η σύνδεση στο διαχειριστικό του WordPress μας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι μέσα από το “Softaculous Αpps installer” του cPanel μας να επιλέξουμε εκ νέου το εικονίδιο του WordPress. Θα δείτε ότι σας εμφανίζει την εγκατάσταση που έχουμε προχωρήσει και από δίπλα μερικές επιλογές. Για την σύνδεση μπορούμε είτε να πατήσουμε επάνω στο εικονίδιο του Admin, είτε από το εικονίδιο του WordPress στην κατηγορία Options και στην συνέχεια το πλήκτρο “Login“.

Τρόποι σύδεσης μεσω του Softaculous.
Τρόποι σύδεσης μεσω του Softaculous.

Εναλλακτικά μπορούμε να πληκτρολογήσουμε την διεύθυνση που μας έδωσε παραπάνω(https://domainmou.gr/wp-admin/) και να βάλουμε τα στοιχεία σύνδεσης που δηλώσαμε στα πεδία κατά την ρύθμιση της εγκατάστασης.

Σύνδεση στο διαχειριστικό πάνελ του WordPress.
Σύνδεση στο διαχειριστικό πάνελ του WordPress.
Share it!