Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς προσθέτω νέο Domain name και πώς δημιουργώ Subdomain μέσω του cPanel;

Προσθήκη Domain name.

Αφού συνδεθείς στο cPanel, θα πατήσεις την επιλογή Τομείς(Domains).

Επιλογή Τομείς.

Στην συνέχεια, επιλέγεις το πλήκτρο Create A New Domain.

Πλήκτρο Create A New Domain.

Θα πρέπει να αφαιρέσεις την επιλογή Share document root. Εάν το αφήσεις ως έχει, θα διαβάζει ως κύριο φάκελο του Domain name, τον ίδιο φάκελο του κυρίως Domain name του πακέτου. Ως αποτέλεσμα, το νέο Domain name θα εμφανίζει το περιεχόμενο του κυρίως Domain name του πακέτου.

Share document root.

Για την προσθήκη Domain name, στο πεδίο Τομέας(Domain) θα πληκτρολογήσεις το νέο Domain name. Ενδεικτικά για το άρθρο, θα εισάγω το domainmou1.gr. Αφού το πληκτρολογήσεις, μπορείς να δεις ότι το πεδίο Document Root (File System Location) γεμίζει αυτόματα, για να δημιουργήσει τον φάκελο του Domain name. Εάν επιθυμείς, μπορείς να προχωρήσεις σε αλλαγή του σχετικού φακέλου. Το πεδίο Subdomain δεν το πειράζεις, καθώς θα δημιουργήσει ένα Subdomain που χρειάζεται για την δομή του cPanel.

Τέλος, πάτα το πλήκτρο Υποβολή(Submit).

Συμπλήρωση στοιχείων Domain name και Υποβολή.

Εάν έχεις προχωρήσει σωστά στα παραπάνω βήματα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης και θα μπορείτε να δείτε το νέο Domain name σας.

Επιβεβαίωση ορθής εισαγωγής Domain name.

Δημιουργία Subdomain.

Με την ίδια διαδικασία, μπορείς να προχωρήσεις στην δημιουργία Subdomain. Στο πεδίο Τομέας(Domain) θα πληκτρολογήσεις το Subdomain. Ενδεικτικά, για το άρθρο, θα δημιουργήσω το staging.domainmou.gr. Αφού το πληκτρολογήσεις, μπορείς να δεις ότι το πεδίο Document Root (File System Location) γεμίζει αυτόματα για να δημιουργήσει τον φάκελο του Domain name . Εάν επιθυμείς, μπορείς να προχωρήσεις σε αλλαγή του σχετικού φακέλου.

Τέλος, πάτα το πλήκτρο Υποβολή(Submit).

Συμπλήρωση στοιχείων Subdomain και Υποβολή.

Εάν έχεις προχωρήσει σωστά στα παραπάνω βήματα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης και θα μπορείτε να δείτε το νέο Subdomain σας.

Επιβεβαίωση ορθής εισαγωγής Subdomain.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας