Πώς προσθέτω νέο Domain name και πως δημιουργώ Subdomain μέσω του Plesk;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πως θα προχωρήσετε σε προσθήκη Domain name, καθώς και δημιουργία Subdomain μέσω του Plesk Panel σας.

Προσθήκη Domain name.

Αφού συνδεθούμε στο Plesk, θα επιλέξουμε το πλήκτρο + Add Domain.

Επιλογή πλήκτρου Add Domain.
Επιλογή πλήκτρου Add Domain.

Στο επόμενο βήμα, μας εμφανίζει τις ενέργειες σχετικά με το τι επιθυμούμε να κάνουμε μαζί με την δημιουργία του νέου Domain name. Όλες τις επιλογές που μας δίνει η σχετική ενότητα, μπορούμε να τις προχωρήσουμε και μετά την δημιουργία του Domain name. Για το παράδειγμα εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε την πρώτη επιλογή Blank website.

Επιλογή Blank website.
Επιλογή Blank website.

Στην συνέχεια, πληκτρολογούμε το νέο Domain name μας στο πεδίο Registered domain name. Στην περίπτωσή μας, θα εισάγουμε το domainmou1.gr. Στο menu Hosting type, μπορούμε να επιλέξουμε εάν θα είναι Website hosting (θα έχει πλήρη λειτουργία ιστοσελίδας), Forwarding (αν θα προωθεί την κίνηση σε άλλη ιστοσελίδα), ή No Hosting (χωρίς φιλοξενία). Παράλληλα, Από της κάτω επιλογές, μπορούμε εάν επιθυμούμε να απενεργοποιήσουμε την υπηρεσία DNS (Activate the DNS service) ή και την υπηρεσία των email (Activate the mail service).
Ανοίγοντας επίσης την ενότητα Hosting Settings, μπορούμε να εισάγουμε διαφορετικό φάκελο ως αρχικό του Domain name μέσω του πεδίου Document root. Τέλος, μπορούμε να δηλώσουμε Domain προτίμησης από το μενού Preferred domain.
Αφού συμπληρώσουμε τα παραπάνω πεδία, πατάμε το πλήκτρο Add Domain.

Δήλωση και ρυθμίσεις προσθήκης Domain name.
Δήλωση και ρυθμίσεις προσθήκης Domain name.

To Domain name μας έχει προστεθεί με επιτυχία και μπορούμε να το δούμε και μέσω του Plesk Panel. Εάν επιθυμούμε να απαντάει το Domain name από την σχετική φιλοξενία, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή των Name Servers. Μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο από τον σύνδεσμο: https://blog.pointer.gr/allagi-nameservers-mesw-logariasmou-pointer-gr/

Προσθήκη Subdomain.

Για την προσθήκη Subdomain, θα επιλέξουμε το πλήκτρο + Add Subdomain.

Επιλογή πλήκτρου Add Subdomain.
Επιλογή πλήκτρου Add Subdomain.

Στην συνέχεια, θα πληκτρολογήσουμε το όνομα του Subdomain που επιθυμούμε να εισάγουμε στο πεδίο Subdomain name. Για το παραδειγμα, θα προχωρήσουμε σε δημιουργία του Subdomain staging.domainmou.gr. Τέλος, μπορούμε να εισάγουμε διαφορετικό φάκελο ως αρχικό του Domain name, μέσω του πεδίου Document root.
Αφού ολοκληρώσουμε τα παραπάνω, πατάμε το πλήκτρο OK.

Δήλωση και ρυθμίσεις προσθήκης Subdomain.
Δήλωση και ρυθμίσεις προσθήκης Subdomain.

Το Subdomain μας έχει δημιουργηθεί και μπορούμε να το δούμε μέσω του Plesk Panel.

Share it!