Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς προσθέτω νέο Domain name και πως δημιουργώ Subdomain μέσω του Plesk;

Προσθήκη Domain name.

Αφού συνδεθείς στο Plesk, θα επιλέξεις το πλήκτρο + Add Domain.

Επιλογή πλήκτρου Add Domain.

Στο επόμενο βήμα, εμφανίζει τις ενέργειες σχετικά με το τι επιθυμείς να κάνεις μαζί με την δημιουργία του νέου Domain name. Όλες τις επιλογές που σου δίνει η σχετική ενότητα, μπορείς να τις προχωρήσεις και μετά την δημιουργία του Domain name. Για το παράδειγμα εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε την πρώτη επιλογή Blank website.

Επιλογή Blank website.

Στην συνέχεια, πληκτρολογείς το νέο Domain name στο πεδίο Registered domain name. Σε αυτή την περίπτωση, θα εισάγουμε το domainmou1.gr. Στο menu Hosting type, μπορείς να επιλέξεις εάν θα είναι Website hosting (θα έχει πλήρη λειτουργία ιστοσελίδας), Forwarding (αν θα προωθεί την κίνηση σε άλλη ιστοσελίδα), ή No Hosting (χωρίς φιλοξενία). Παράλληλα, Από της κάτω επιλογές, μπορείς εάν επιθυμείς να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία DNS (Activate the DNS service) ή και την υπηρεσία των email (Activate the mail service). Ανοίγοντας επίσης την ενότητα Hosting Settings, μπορείς να εισάγεις διαφορετικό φάκελο ως αρχικό του Domain name μέσω του πεδίου Document root. Τέλος, μπορείς να δηλώσεις Domain προτίμησης από το μενού Preferred domain. Αφού συμπληρώσεις τα παραπάνω πεδία, πατά το πλήκτρο Add Domain.

Δήλωση και ρυθμίσεις προσθήκης Domain name.

To Domain name έχει προστεθεί με επιτυχία και μπορείς να το δείς και μέσω του Plesk Panel. Εάν επιθυμείς να απαντάει το Domain name από την σχετική φιλοξενία, θα πρέπει να προχωρήσεις σε αλλαγή των Name Servers. Μπορείς να παρακολουθήσεις το σχετικό άρθρο από εδώ

Προσθήκη Subdomain.

Για την προσθήκη Subdomain, θα επιλέξεις το πλήκτρο + Add Subdomain.

Επιλογή πλήκτρου Add Subdomain.

Στην συνέχεια, θα πληκτρολογήσεις το όνομα του Subdomain που επιθυμείς να εισάγεις στο πεδίο Subdomain name. Για το παράδειγμα, θα προχωρήσουμε σε δημιουργία του Subdomain staging.domainmou.gr. Τέλος, μπορείς να εισάγεις διαφορετικό φάκελο ως αρχικό του Domain name, μέσω του πεδίου Document root. Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, πατάμε το πλήκτρο OK.

Δήλωση και ρυθμίσεις προσθήκης Subdomain.

Το Subdomain έχει δημιουργηθεί και μπορείς να το δεις μέσω του Plesk Panel.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας