Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς θα πάρω πλήρες αντίγραφο ασφαλείας της ιστοσελίδας μου, μέσω του cPanel;

Video Tutorial

Αντίγραφα ασφαλείας

Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις αλλαγές ή αναβαθμίσεις στην ιστοσελίδα σου, μπορείς να πάρεις ένα πλήρες χειροκίνητο αντίγραφο ασφαλείας, έτσι ώστε να μπορείς να το επαναφέρεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις ζήτημα κατά την εργασία.

Εάν η ιστοσελίδα σου είναι στατική θα πρέπει να πάρεις αντίγραφο μόνο των αρχείων, ενώ εάν είναι δυναμική ή χτισμένη με κάποιο CMS(π.χ. WordPress, Joomla, Opencart) θα πρέπει να έχεις αντίγραφο των αρχείων αλλά και της βάσης δεδομένων.

Δημιουργία και Επαναφορά αντίγραφου αρχείων ασφαλείας

Δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας αρχείων

  1. Διαχείριση αρχείων

    Αφού συνδεθείς στο cPanel, επιλέγεις το Διαχείριση αρχείων (File Manager).

    Επιλογή Διαχείριση αρχείων.
  2. Επιλογή Συμπίεση (Compress)

    Στην συνέχεια, μπαίνεις στον φάκελο της ιστοσελίδας σου. Ενδεικτικά, θα προχωρήσεις στην εργασία για τον φάκελο public_html.

    Επιλέγεις όλα τα αρχεία του σχετικού φακέλου, από το Επιλογή όλων (Select All) και στην συνέχεια την επιλογή Συμπίεση (Compress).

    Επιλογή φακέλου, αρχείων και προσθήκη αυτών σε συμπιεσμένο αρχείο.
  3. Επιλογή Compress Files

    Στο παράθυρο που ανοίγει, στην ενότητα Τύπος συμπίεσης (Compression Type) μπορείς να επιλέξεις την μορφή του συμπιεσμένου αρχείου. Στη ενότητα Εισαγάγετε το όνομα του συμπιεσμένου αρχείου και κάντε κλικ στο Συμπίεση (Enter the name of the compressed archive and click Compress), δηλώνεις το όνομα του αρχείου, καθώς και την διαδρομή που θα δημιουργηθεί για το αρχείο. Ενδεικτικά, θα επιλέξουμε τύπο συμπίεσης zip και όνομα backup.zip (με διαδρομή /public_html/backup.zip).

    Αφού το ολοκληρώσεις, επιλέγεις το πλήκτρο Compress Files.

    Επιλογή συμπίεσης και ονοματοδοσία συμπιεσμένου αρχείου.
  4. Ολοκλήρωση ενέργειας

    Αφού ολοκληρωθεί η ενέργεια, θα εμφανιστεί παράθυρο με το αποτέλεσμα της συμπίεσης. Πατάς το πλήκτρο Close και βλέπεις το συμπιεσμένο αρχείο στον φάκελο.

    Ολοκλήρωση συμπίεσης αρχείου.

Επαναφορά αρχείων

  1. Επαναφορά αρχείου

    Για να κάνεις επαναφορά,κάνεις δεξί κλίκ στο αρχείο και επιλέγεις το Extract.

    Δεξι κλίκ στο αρχείο και επιλογή Extract.
  2. Επιλογή διαδρομής αρχείου

    Ανοίγει ένα νέο παράθυρο, με πεδίο όπου συμπληρώνεις την διαδρομή που επιθυμεις να γίνει η αποσυμπίεση. Από την στιγμή που προχωρήσες σε δημιουργία του αντιγράφου στον ίδιο τον φάκελο, δεν χρειάζεται να προχωρήσεις σε κάποια αλλαγή. Συνεπώς, επιλέγουμε το πλήκτρο Extract Files.

    Επιλογή διαδρομής και πλήκτρο Extract Files.
  3. Ολοκλήρωση Επαναφοράς

    Αναμένεις για την ολοκλήρωση της επαναφοράς. Μόλις ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί μήνυμα επιβεβαίωσης της εξαγωγής από το συμπιεσμένο αρχείο. Πατώντας το πλήκτρο Close, κλείνει το σχετικό παράθυρο και μπορείς να δεις τα αρχεία που έχουν επαναφερθεί.

    Εμφάνιση αποτελέσματος αποσυμπίεσης και πλήκτρο Close.

Σημείωση

Η ενέργεια δημιουργία αντίγραφου αρχείων ασφαλείας θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με τον όγκο δεδομένων του φακέλου.

Χειροκίνητο αντίγραφο ασφαλείας βάσης δεδομένων

Σε περίπτωση που η σελίδα σου είναι δυναμική, θα πρέπει να έχεις αντίγραφο ασφαλείας και της βάσης δεδομένων σου. Υπάρχει αναλυτικό άρθρο για εξαγωγή και εισαγωγή βάσης δεδομένων στην Γνωσιακή βάση μας.

Μπορείτε να το δείτε από εδώ.

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας