Σύνδεση του wordpress blog μου με ένα custom domain name.

Αντί να χρησιμοποιήσεις το todomainmou.wordpress.com, μπορείς να συνδέσεις κάποιο domain name το οποίο ήδη έχεις με το blog, ώστε πχ. να πληκτρολογεί κάποιος www.todomainmou.gr αντί για το todomainmou.wordpress.com.

Για να συνδέσει κάποιος κάποιο domain name με το blog του στο wordpress, θα πρέπει να πληρώσει κάποιο ποσό στο WordPress (την τελευταία φορά που το είδα ήταν 99 δολλάρια ανά έτος, ανά domain name). Πληροφορίες, μπορείς να δείς και στο http://en.wordpress.com/products/.
Εάν δεν έχεις κατοχυρωμένο domain name για τον σκοπό αυτό, μπορείς να αγοράσεις άμεσα ένα, από την Pointer.
Τα βήματα για την σύνδεση που σας προανέφερα, είναι τα παρακάτω:

1. Αλλάζουμε τους name server στο domain name που θέλουμε να συνδέσουμε με το wordpress. Για να αλλάξεις τους name server στο domain name σου, συνδέσου στο control panel μας και κάνε κλικ  στο ‘domain names‘.

2. Θα δεις λίστα με τα domain name σου και θα πρέπει να κάνεις κλικ πάνω σε αυτό που μας ενδιαφέρει, πχ.στο granazis.gr

 

3. Απο τα εικονίδια που θα εμφανιστούν, κάνουμε κλικ σε αυτό που γράφει ‘Name servers‘.

4. Εισάγεις τους ns1.worpress.com, ns2.wordpress.com και ns3.worpress.com name server όπως φαίνεται και στην εικόνα και κλικ στο ‘Αποθήκευση’.

5. Μόλις ενημερωθούν οι name servers από τους παρόχους Internet (μέχρι 24 ώρες), πήγαινε στο περιβάλλον διαχείρισης του wordpress, και στο Store – Domains. Πρέπει να εισάγεις το domain name στην φόρμα στο πάνω μέρος της σελίδας και κάνε κλικ στο ‘Add domain to blog. Εκεί θα σου ζητηθεί να πληρώσεις.

wordpress3.jpg

 

5. Μετά την πληρωμή πηγαίνεις πάλι στο Store – Domains, και επιλέγεις το domain name που θέλεις να αντιστοιχήσεις με το blog σου, και κάνε κλικ στο ‘Update primary domain’. Τέλος!

wordpress4.jpg

 

Share it!