Γιορτάζουμε 10 χρόνια .eu domains!

To 1999 άρχιζαν δειλά να γίνονται οι πρώτες συζητήσεις για ένα ενιαίο ευρωπαϊκό domain name, εντός του Ευρωπαϊκού συμβουλίου. Το 2002, πέρασε ο κανονισμός για την υλοποίηση του .eu Top level domain.

Τον Απρίλιο του 2003, επιλέχθηκε να είναι ο καταχωρητής του .eu domain, η EURid. Ενώ το 2005 δημιουργήθηκε το πρώτο συμβόλαιο μεταξύ της EURid και του ICANN.

Το 2006 ήταν η χρονιά που θα λανσάροταν επίσημα πλέον η κατάληξη .eu και θα αφορούσε ανθρώπους και επιχειρήσεις που γεωγραφικά κινούνται και απευθύνονται στην Ευρώπη.

Στις 7 Απριλίου, το .eu domain λοιπόν έγινε 10 χρονών!

Τα κατοχυρωμένα .eu domains αυξάνονται σταθερά σε πλήθος την τελευταία δεκαετία και έχουν φθάσει σχεδόν τα 4 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, καθιστώντας το .eu τον 11ο μεγαλύτερο τομέα top-level στον κόσμο.

Όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τα .eu domains, τα οποία συνδέουν περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα .eu όνομα, προσδίδει σιγουριά και ασφάλεια σε όποιον το χρησιμοποιεί.

eu domain name logo

Η κατήληξη .eu, λέει στον χρήστη, ότι σε αυτό το domain βρίσκει ένα site, το οποίο μιλά με όρους που διέπουν μια νόμιμη οντότητα που υπόκειται σε νόμους εμπορίου και κατανάλωσης που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είσαι έτοιμος να κατοχυρώσεις το δικό σου .eu domain; Κάντο τώρα!

Γιατί η Pointer μέχρι τις 16 Απριλίου σας προσφέρει το κάθε .eu domain μόνο με 20 ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια!

Πάρε το δικό σου .eu domain τόσο φθηνά μόνο με μια κίνηση!

 

HAPPY BIRTHDAY EU!

 

 

Share it!