1. Ψάχνεις για free hosting!
Είναι κατανοητό να ψάχνεις να βρεις το καλύτερο “value for money” στις αγορές σου. Και το δωρεάν hosting για μια καρτέλα παρουσίασης και ένα email είναι ό,τι πρέπει. Ωστόσο όσο και να προσπαθείς να “μαζέψεις” τα έξοδά σου, ένα δωρεάν hosting δε θα είναι ποτέ αρκετό για να κάνεις το κάτι παραπάνω, θα σε περιορίζει από παντού και το πιθανότερο είναι να μη σου προσφέρει τη σταθερότητα ενός ολοκληρωμένου πακέτου φιλοξενίας. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να βρεις αξιοπρεπή δωρεάν πακέτα hosting, ωστόσο μην περιμένεις να σου παρέχει πιο εξελιγμένες υπηρεσίες και υποστήριξη.
Συμβουλή: Καλό το free hosting αλλά αν θέλεις μια επαγγελματική δουλειά θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη.
2. Βασίζεις το κριτήριό σου σχεδόν αποκλειστικά στην τιμή.
Εδώ υπάρχουν δύο παγίδες. Αν προσπαθήσεις να αποφύγεις τη μία εύκολα πέφτεις στην άλλη. Είτε υποθέτεις ότι τα hosting δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους επομένως καταλήγεις να ψάχνεις για το φθηνότερο. Είτε ξεκινάς από την αλήθεια του “Ό,τι πληρώνεις…παίρνεις” και καταλήγεις στο άκρον άωτον της. Οπότε καταλήγεις να παίρνεις κάτι ακριβό παραβλέποντας άλλους παράγοντες που είναι εξίσου σημαντικοί.
Συμβουλή: Η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχάσεις και τους άλλους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά την αγορά σου όπως παροχές, τεχνική υποστήριξη και πολλά άλλα!
3. Δεν έχεις καταλάβει τι είδους υπηρεσία χρειάζεσαι.
Μπορεί για κάποιους να ακούγεται αστείο, όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών στο διαδίκτυο ψάχνουν στο λάθος μέρος. Προτού ξεκινήσεις να ψάχνεις για το καλύτερο shared hosting ή VPS βεβαιώσου ότι αυτή είναι η λύση που καλύπτει τις ανάγκες σου. Είναι λογικό να μπερδεύεις κάποια πράγματα. Κάνε την έρευνά σου, πάρε το χρόνο σου και όταν είσαι έτοιμος ξεκίνα να κοιτάς αν το VPS σου θέλεις να έχει 2 ή 4 cores. Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι κάθε περίπτωση το ίδιο ξεκάθαρη. Μπορεί να χρειαστεί να μιλήσεις με τους “ειδικούς” ή να κάνεις κάποια δοκιμή προτού προχωρήσεις σε τελική αγορά.
Συμβουλή: Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και αν δε μπορείς να το κάνεις ρώτα τους ειδικούς!
4. Δε φοντίζεις η αγορά σου να έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων.
Συχνό είναι το φαινόμενο να μη μπορούμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι να προσδιορίσουμε τις πραγματικές ανάγκες φιλοξενίας ενός site. Αυτό σημαίνει ότι το να έχεις τη δυνατότητα ανάκλησης είναι μια πολύ σημαντική δικλείδα ασφαλείας που δίνει αξία στα χρήματά σου! Ακόμη, πέρα από αν το site τρέχει σωστά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διαπιστώνεις στην πορεία και είναι ανάλογης βαρύτητας.
Συμβουλή: Φρόντισε να πάρεις εγγύηση επιστροφής χρημάτων για να είσαι εξασφαλισμένος σε κάθε ενδεχόμενο.
5. Δε δίνεις σημασία στην τεχνική υποστήριξη.
Υπάρχει μια αντίληψη ότι αγοράζω ένα hosting, ανεβάζω το site μου και τέλος. Αυτή η αντίληψη όμως, είναι μερικώς εσφαλμένη. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα χρειάζεται να επικοινωνείς με τον πάροχό σου και να ζητάς επιπλεόν πράγματα που αποτελούν μέρος ή φυσική συνέχεια της υπηρεσίας που πληρώνεις. Πρέπει να αντιμετωπίζεις το πάροχό σου σα συνεργάτη σου και όχι σαν κάποιον που απλά σου “πουλάει” φιλοξενία. Αν κατανοήσεις αυτό θα δεις ότι μια λίστα χαρακτηριστικών με μια τιμή από κάτω δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν. Εσύ στην ουσία ψάχνεις ένα καλό συνεργάτη.
Συμβουλή: Μίλα και δες με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις προτού ξεκινήσεις μια συνεργασία. Η καλή επικοινωνία θα δεις ότι θα σε βοηθήσει πολύ στο μέλλον!
Εσύ λοιπόν πώς θα αποφύγεις τα λάθη αυτά; Από τη μεριά μας είμαστε έτοιμοι να σε βοηθήσουμε και να σου λύσουμε κάθε απορία. Απλά κάλεσέ μας στο 231.99.99.900 !