Η απόλυτη ασφάλεια με την Pointer.gr!

Πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις ασφαλής κατά τη διάρκεια των αγορών σου;

Σκέψου ότι κάθε φορά που βγαίνεις στα μαγαζιά για να κάνεις τις αγορές σου ή την έρευνα αγοράς, στην πόλη σου, έχεις πάντοτε στο μυαλό σου μη χάσεις ή σου κλέψουν το πορτοφόλι σου. Εκτός των χρημάτων που περιέχει το πορτοφόλι σου, έχει την ταυτότητά σου και ίσως ακόμη πιο σημαντικά έγγραφα όπως το διαβατήριό σου.

Σε αυτή την βόλτα για αγορές έχεις πάντοτε το νού σου μη συμβεί κάτι κακό και βρεθείς σε μπελάδες…

Το ζητούμενο της περιγραφής παραπάνω, είναι η αίσθηση της ασφάλειας. Κρατάς το πορτοφόλι σου, το νιώθεις στην τσέπη και είσαι σίγουρος ότι τα χρήματά σου και τα προσωπικά δεδομένα είναι εκεί.

Στον online κόσμο, πλεον είσαι σχεδόν όλη την ημέρα. Νιώθεις όμως το ίδιο ασφαλής;

Τί σημαίνει να είσαι ασφαλής στο διαδίκτυο; Σκέψου πάλι το πορτοφόλι: εκτός από κάποια χρήματα που μπορεί να έχεις σε κάποιον online λογαριασμό, σίγουρα σε καθημερινή βάση κουβαλάς και πολλά από τα προσωπικά σου δεδομένα. Αυτά μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα στο facebook, και να κάνεις σε κάποιο site, facebook login: να κάνεις δηλαδή εισαγωγή στο σύστημά του με το προφίλ του facebook.  Μπορεί επίσης να  σου ζητηθεί κατα τη διάρκεια της ολοκλήρωσης μιας παραγγελίας να συμπληρώσεις κάποια προσωπικά σου στοχεία.

Η πράξη έχει αποδείξει, ότι το internet δεν είναι ένα ασφαλές μέρος που μπορείς να δίνεις απλόχερα πληροφορίες. Όπως έχεις το νού σου και στον πραγματικό κόσμο μην χάσεις κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία, θα πρέπει αντίστοιχα να σκέφτεσαι διπλά και στον online κόσμο πού δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα.

Πώς όμως μπορεί να το διασφαλίσει κάποιος αυτό;

Πώς μπορεί να γνωρίζει ποιό site είναι ασφαλές για συναλλαγή ή για να κρατήσει τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας και να την χρησιμοποιήσει χωρίς προειδοποίηση πάλι στο μέλλον;

Ένα ασφαλές site, πλεον έχει τη δυνατότητα να το αποδείξει ότι είναι πραγματικά ασφαλές. Η αρχή έχει γίνει με την κρυπτογράφηση της πληροφορίας που ανταλλάσει ο client με τον server στην περίπτωση μιας επικοινωνίας δύο υπολογιστών ενός ευρύτερου δικτύου. Με την χρήση πιστοποιητικών ssl, τη χρήση δηλαδή ενός κλειδιού για να κρυπτογραφείτε η πληροφορία, το τί γράφεται από τον έναν υπολογιστή στον άλλον πετυχαίνει να παραμένει κρυφό για οποιονδήποτε άλλον.

Μπορείς εύκολα να βρείς και ένα δωρεάν ssl πιστοποιητικό με την βοήθεια του Let’s encrypt, για το δικό σου site.

Το δεύτερο που μπορείς να ελέγξεις

HackerProof Τrust

Η εταιρία Comodo, έχει βρεί έναν ακόμη τρόπο να διασφαλίζει σε καθημερινή βάση ότι ένα website είναι ασφαλές.

badge της Comodo

Παρέχει στον ενδιαφερόμενο μια πιστοποίηση που συνοδεύεται από ένα badge, το οποίο δηλώνει στον επισκέπτη ότι:

  1. Το site που πλοηγείται, είναι ασφαλές γιατί η Comodo παρέχει στο site καθημερινό test για ενδεχόμενο vulnerability στα συστήματά της. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι άν για κάποιον λόγο ένα από τα προγράμματα που τρέχει ο server, είναι ευάλωτο σε κακόβουλη επίθεση , με το scanning η Comodo θα βρεί την τρύπα και θα ενημερώσει το site  να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα. Αυτού του είδους το monitoring, επιτρέπει στο website αλλά και στον επισκέπτη, να γνωρίζει ότι εκείνη τη στιγμή που θα κάνει την συναλλαγή έχει ελεγθεί άν υπάρχει επίθεση από crackers, hackers ή worms.
  2. Με τη βοήθεια του “SiteInspector next dimension scanning” ελέγχεται η ασφάλεια από την ματιά του χρήστη (όχι απλά του τεχνικού επιπέδου όπως περιγράφεται παραπάνω).
  3. Παρέχει ένα management tool στον webmaster του site για να κάνει τα παραπάνω υλοποιήσιμα.

Το πιο σημαντικό και ουσιαστικό 

Υπάρχει ακόμη ένας τρόπος ένα site να αποδείξει στον επισκέπτη ότι η “επικοινωνία” μαζί του θα είναι πλήρως ασφαλής. Είναι η μέγιστη δυνατή πιστοποίηση PCI-DSS. Αυτό σημαίνει “Payment Card Industry Data Security Standard“, δηλαδή ένα πιστοποιημένο επίπεδο ασφαλείας για τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα.

PCI Compliant

Εάν το site που επιθυμεί, περάσει τα tests του PCI-DSS, είναι πλεον PCI compliant, έχει δηλαδή συμμορφωθεί με συγκεκριμένα πρότυπα σε όλο το εύρος των λειτουργιών του, που παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφαλή συναλλαγή με πιστωτική κάρτα και  για αυτό έχει πιστωποιηθεί.

Ο επισκέπτης εάν αντικρίσει στην μπάρα το πιστοποιητικό ασφαλείας, ενημερωθεί ότι το site είναι PCI compliant και κατα τη διάρκεια των συναλλαγών του δεί το λογότυπο του HackerProof, ουσιαστικά βρίσκεται στο πλεον ασφαλές site για να δώσει τα στοιχεία του.

Γιατί όμως τα αναφέρουμε όλα αυτά;

Η Pointer.gr είναι από τις ελάχιστες ελληνικές σελίδες που διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα και στοιχεία συναλλαγών και κατέχει και τους τρεις βασικούς παράγοντες ασφαλείας:

1) Έχει πιστοποιητικό ασφαλείας “Επικύρωσης οργανισμού”

2) Είναι πιστοποιημένη από το HackerProof της Comodo και ελέγχεται καθημερινά

3) Πολύ πρόσφατα απέκτησε το PCI Compliance και μπορεί να διαχειρίζεται κάθε είδους ηλεκτρονική συναλλαγή με την απόλυτη ασφάλεια.

Νιώστε λοιπόν ότι βγήκατε στην αγορά με το πορτοφόλι σας σε ένα καλά φυλαγμένο μέρος. Μπορείτε εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια να

  1. αγοράσετε ένα πακέτο web hosting
  2. δημιουργήσετε λογαριασμό στην Pointer για τις συναλλαγές σας
  3. ψάξετε για το domain name που επιθυμείτε και να το αγοράσετε με απόλυτη ασφάλεια των πληροφοριών σας.

και όλες τις online συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην πλατφόρμα της Pointer.gr με τον πιο ασφαλή τρόπο στο Ελληνικό internet.

Τέλος, αν έχετε ένα e-shop και επιθυμείτε να υιοθετήσετε και εσείς όλες τις παραπάνω πιστοποιήσεις, θα χαρούμε να σας συμβουλέψουμε πώς. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε.

 

 

Share it!