Θέλεις να μεταφέρεις το domain name σου; 5 βασικές πληροφορίες!

Όταν έχεις αγοράσει ένα domain name, είσαι πλεον ο νόμιμος κάτοχος αυτού και έχεις το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς όπως εσύ επιθυμείς. Ανήκει μόνο σε εσένα και όχι σε κάποιον από τους καταχωρητές που χρησιμοποιήσες για να το αγοράσεις.

Αλήθεια, γνωρίζεις τί πραγματικά σημαίνει να είσαι κάτοχος ενός  domain;

Ξέρεις ότι μπορείς εύκολα, εάν δεν είσαι ευχαριστημένος από τον καταχωρητή σου, να τον αλλάξεις;

Ξέρεις ότι μπορείς επίσης εύκολα να αλλάξεις και το πακέτο hosting που έχεις αγοράσει και να το μεταφέρεις και αυτό στον καταχωρητή που μετέφερες το domain;

Όλα αυτά τα εξηγούμε παρακάτω, κάνοντας τη διαδικασία αλλαγής καταχωρητή (ή αλλιώς “μεταφορά domain name)  όσο πιο ξεκάθαρη μπορεί να γίνει

Τί είναι καταχωρητής ονομάτων χώρου (ή απλά “καταχωρητης domain”);

Ο καταχωρητής είναι αυτή η εταιρία η οποία θα είναι ο ενδιάμεσος από εσένα και το εκάστοτε μητρώο, και θα σεβοηθήσει να αγοράσεις το domain name στο όνομά σου ή στην επωνυμία σου. Ο καταχωρητής παίζει τον ρόλο του ενδιάμεσου και σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί ο ιδιοκτήτης του domain name. Ο μόνος κάτοχος του domain name είσαι εσύ!

Για τα ελληνικά domains, οι καταχωρητές είναι συγκεκριμένοι και έχουν την αντίστοιχη άδεια. Η Pointer, είναι μια από τους καταχωρητές για ελληνικά domain names. Επίσης και για εκατοντάδες άλλες καταλήξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Δες όλες τις καταλήξεις εδώ.

Εδώ θα πρεπει να σημειωθεί ότι ο καταχωρητής θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διαφορετικός από τον πάροχο  hosting.

Γιατί κάποιος να θέλει να μεταφέρει το domain του, ή αλλιώς να αλλάξει καταχωρητη;

Η απλή απάντηση είναι γιατί απλά δεν είναι ευχαριστημένος από τον πρώτο του καταχωρητή. Εϊτε για λόγους κόστους ή για λόγους εξυπηρέτησης. Ένας ακόμη λόγος μπορεί να είναι, γιατί έχει σε άλλη εταιρία το hosting του,  και θέλει να οργανώσει την επικοινωνία του, μεταφέροντας όλες τις υπηρεσίες του σε μια εταιρία.

Τέλος ενας ακόμη απλός λόγος είναι ότι πούλησε το domain που είχε στην κατοχή του, και θέλει να το μεταφέρει στον καταχωρητή του αγοραστή.

Ποιές είναι οι λεπτομέριες που πρέπει να ξέρεις για την μεταφορά;

  1. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της μεταφοράς, θα χρειαστεί ένας “κωδικός εξουσιοδότησης” που θα πρέπει να δοθεί στον νέο καταχωρητή έτσι ώστε να είναι εξουσιοδοτημένος να μεταφέρει το  domain σου. Αυτό συνήθως είναι ένας κωδικός που υπάρχει διαθέσιμος στο control panel, του προηγούμενου καταχωρητή.
  2. Θα πρέπει να έχεις updated τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, έτσι ώστε όλα να είναι σωστά και νόμιμα.

Αλλάζω τα nameservers;

Εάν το hosting σου είναι σε τρίτη εταιρία και θα παραμείνει εκει, τα nameservers παραμένουν τα ίδια. Εάν το hosting  αλλάξει, θα πρέπει να ρωτήσεις τον νέο καταχωρητή να σου πεί τα νέα nameservers. Στην περίπτωση που φέρεις το hosting και το domain σου στην Pointer, θα ασχοληθούμε εμείς με αυτά και εσύ θα μπορείς να κάνεις ήσυχος τη δουλειά σου!

Τα προνόμια που απολαμβάνεις μεταφέροντας το domain name σου στην Pointer, είναι πολλά:
Ξεκινάμε από τα 5 ευρώ που σου δίνουμε δώρο για να ανανεώσεις το domain name .gr που θα μεταφέρεις σε εμάς. Για όσο καιρό θα έχεις το domain name σου εδώ, θα έχεις  δωρεάν hosting με 150 Mb χώρο δίσκου και δωρεάν email. Θα σου στείλουμε δωρεάν sms για να σε ειδοποιήσουμε ότι λήγει το όνομά σου. Δεν έχεις ετοιμάσει το site σου ακόμα; Δωρεάν under construction σελίδα με επιλογή από δικά μας έτοιμα ‘under construction ‘ template. Θέλεις το domain name σου να ‘δείχνει’ κάποιο άλλο site; Δωρεάν forward και δωρεάν dns εγγραφές για σύνδεση με wordpress, joomla, blogger κλπ. Δεν το θέλεις το domain name σου και έχεις σκοπό να το πουλήσεις; Καταχώρησέ το δωρεάν στο domain market μας.

μεταφορα domain

Share it!