Η πρώτη ελληνική εταιρεία hosting στο netIX!

Πάντα στο κυνήγι, για να σας παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα είμαστε επίσημα στην πλατφόρμα του netIX.

Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών από την pointer.gr.

Τι είναι όμως το netIX;

Είναι μια πλατφόρμα όπου συνδέει δίκτυα σε ένα παγκόσμιο δυναμικό υπερδίκτυο. Πρακτικά επιτρέπει στους ISP, τους Νetwork Οperators, τους Content Providers και άλλα δίκτυα να διασυνδεθούν και να ανταλλάσσουν το Internet traffic τους στην παγκόσμια πλατφόρμα.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, προσφέρει σύνδεση μεταξύ 220 παγκόσμιων τοποθεσιών σε 100+ πόλεις, με peers σε περισσότερα από 30 Internet Exchanges και τη μοναδική, βραβευμένη υπηρεσία GIX που συνδυάζει τις διαδρομές από αυτούς τους 30+ IXP και τα παραδίδει όλα μέσω μιας συνδυαστικής σύνδεσης.

Ταχύτερη διασύνδεση με τους μεγαλύτερους παρόχους internet.

Πώς λειτουργεί ουσιαστικά;

Η απάντηση είναι στην ταχύτητα αλλά όχι έτσι όπως το φαντάζεσαι. Ουσιαστικά, όταν ένας επισκέπτης επιθυμεί να δει την ιστοσελίδα σου, το αίτημα που θα στείλει δεν θα έρθει από την βέλτιστη διαδρομή, καθώς οι ενδιάμεσοι κόμβοι μπορεί να μην ξέρουν προς τα που να κατευθύνουν το αίτημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει περισσότερες αναπηδήσεις (hops) σε μεγαλύτερες γεωγραφικές αποστάσεις και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο να φτάσει στον διακομιστή που βρίσκεται η ιστοσελίδα σου.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει το υπερδίκτυο netIX, όπου διασυνδέοντας τον πάροχο internet του επισκέπτη σου με την pointer.gr, γνωρίζει που θα πρέπει να στείλει το αίτημα του για να φτάσει στον server σου, μειώνοντας τον χρόνο απόκρισης του αιτήματος!

Ενδεικτική τοπολογία σύνδεσης χωρίς netIX και με netIX.
Ενδεικτική τοπολογία σύνδεσης χωρίς netIX και με netIX.

Συμπέρασμα.

Η επερχόμενη σύνδεση με το netIX θα παρέχει ταχύτερη φόρτωση της ιστοσελίδας σου και χαμηλότερο χρόνο φόρτωσης σε παγκόσμιο επίπεδο (εννοείται και εντός Ελλάδας). Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες / πελάτες σου θα απολαμβάνουν μια καλύτερη εμπειρία στο website / eshop σου!

Share it!