Νέα TLDs από την Pointer

Αν γνωρίζεις λίγα πράγματα για τα domain names, θα γνωρίζεις ότι ένα domain αποτελείται από το όνομα που έχεις επιλέξει να δώσεις στο εγχείρημά σου και μια κατάληξη.

Οι καταλήξεις ξεκίνησαν να είναι λίγες. Τα πρώτα χρόνια του δικτύου επικρατούσαν οι καταλήξεις που αφορούσαν μια επιχείρηση .com, οι καταλήξεις για οργανισμούς .org και οι καταλήξεις των χωρών.

Στη συνέχεια, επειδή όλο και λιγόστευαν οι διαθέσιμες διευθύνσεις, αλλά και ο ανταγωνισμός γινόταν πολύ ισχυρός και το “χρηματιστήριο” των domains, όλο και πιο επικίνδυνο, αποφάσιζαν κατα καιρούς να δίνουν και νέες καταλήξεις.

Οι καταλήξεις λέγονται και TLDs αλλιώς. Έτσι λοιπόν εξηγείται και ο τίτλος του άρθρου.

Αν δεν γνωρίζεις τίποτα για τα domains, και μέχρι τώρα δεν έχεις καταλάβει τί περιγράφουμε, μπορείς να επισκεφθείς τον οδηγό για τα domains και να σου λυθούν όλες οι ενδιάμεσες απορίες.  Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δείτε και ποιό tld μπορεί να κάνει για τις ανάγκες σας.

Σήμερα θα σου παρουσιάσουμε νέες καταλήξεις, αλλά πριν από αυτό θα σε βοηθήσουμε να διαμορφώσεις έναν τρόπο σκέψης για το πώς θα καταλήξεις να αγοράσεις την νέα σου κατάληξη.

Αποφάσισε την πραγματικό σκοπό του website σου

Έχεις αποφασίσει σε ποιούς θα μιλήσεις ; Ποιό είναι το κοινό σου; Αν το κοινό σου περιορίζεται τοπικά σε μια χώρα ή για παράδειγμα εσωτερικά της Ευρώπης θα πρέπει να επιλέξεις domain με κατάληξη της χώρας (για παράδειγμα .gr) ή .eu  αντίστοιχα εάν αφορά εγχείρημα με ευρωπαϊκή στόχευση.

Επίσης δες και αυτό το άρθρο πρίν κάνεις κάποια άλλου τύπου λάθη στο site σου.

Εάν έχεις μεγαλύτερους στόχους, όπως για παράδειγμα να δημιουργήσεις μια διαδικτυακή επιχείρηση που να ασχολείται με τα αυτοκίνητα, και έχεις αποφασίσει να γράφεις στην αγγλική γλώσσα επίσης, κάποια από τα domains που θα παρουσιάσουμε σήμερα μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από τον τοπικό περιορισμό και να απευθυνθείς στο παγκόσμιο κοινό. Αυτά είναι για παράδειγμα τα domains με κατάληξη .auto, .car ή .cars.

car auto domain

Μην ξεχνάς τις μηχανές αναζήτησης

Αν σκέφτεσαι να προχωρήσεις έχοντας υπ’όψιν την επέκταση σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει επίσης να έχεις στο μυαλό σου ότι το google θα λάβει σοβαρά υπ’όψιν την κατάληξη του domain. Επίσης θα αποφασίσει από μόνο του ότι αν για παράδειγμα έχεις .gr κατάληξη, το targeting σου γίνεται στην Ελλάδα και θα έχεις καλύτερο visibility στην Ελλάδα, αλλά όχι απαραίτητα σε υπόλοιπες χώρες.

Αν από την άλλη σκέφτεσαι ότι στο μέλλον ενδέχεται να επεκταθείς και στο εξωτερικό, ίσως να είναι πιο σοφό από τώρα να αγοράσεις ένα domain που να μην είναι τοπικά “περιορισμένο”. Αν θα ασχοληθείς για παράδειγμα με το στοίχημα, και θες να γράφεις και για ξένους αγώνες και να διαβάζουν την αποψή σου και άνθρωποι εκτός Ελλάδος, ίσως είναι πιο σωστό να αγοράσεις ένα .bet domain.

domain .bet

Αυτό βέβαια σε κάθε περίπτωση, θα είναι μοναδικό. Δηλαδή αναλόγως τις ανάγκες και την πραγματική στόχευση που χρειάζεται κάθε ένα site, θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη προσέγγιση.

Ποιά είναι τα νέα όμως domain που σου προσφέρει η Pointer;

Νέα TLDs domains

Ποιά άλλα domains με νέες καταλήξεις είναι διαθέσιμα;

domain name .mba
domain name .men
domain name .courses
domain name .rent
domain name .college
domain name .film
domain name .study
domain name .studio
domain name .live
domain name .sex
domain name .toys

Και πόσο κοστίζουν;

Για να δείς αναλυτικά τις τιμές των domains θα πρέπει να επισκεφθείς τον γενικό τιμοκατάλογο εδώ:

https://www.pointer.gr/el/price-chart

Εκεί πηγαίνεις στο search box και βάζεις ποιά κατάληξη επιθυμείς από τις νέες ή τις παλαιότερες διαθέσιμες.

ελεγχος κατάληξης

Και κλείνεις ένα domain για τον ελέυθερο χρόνο…

Όταν ενημερωθείς για τις τιμές και ποιά κατάληξη επιθυμείς πηγαίνεις απευθεία να κατοχυρώσεις το domain σου πριν στο προλάβει κάποιος άλλος!

Share it!