Τί είναι το AMP; Η Pointer μαθαίνει πρώτη!

Πολλοί ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια του 2017 περίσσότερο από 50% των χρήσεων  στο internet θα γίνει από κινητά. Η Zenith για παράδειγμα εκτιμά ότι το 75% θα γίνει από κινητά.

Η παροχή γρηγορότερων συνδέσεων στα κινητά, όπως αυτή του 4G που καθημερινά κάνουμε χρήση, δίνει τη δυνατότητα στον απλό χρήστη ενός κινητού να διαχειριστεί πληροφορία, ίσως και περισσότερη από την απλή σύνδεση του σπιτιού του.

Ταυτόχρονα το κόστος χρήσης ακόμη και στην Ελλάδα για το internet στα κινητά συνεχώς πέφτει, από την εκμετάλευση προσφορών έως και το κανονικό τιμοκατάλογο των υπηρεσιών των παρόχων.

Αυτοί οι παράγοντες είναι ικανοί να κάνουν πραγματικότητα της προβλέψεις ότι το 2017, η χρήση των κινητών για την διαχείρηση της πληροφορίας θα είναι περισσότερο από το 50% της συνολικής.

Ξεκινώντας από αυτό ή Pointer υιοθέτησε τη μέθοδο της AMP στις σελίδες της, πρώτη στην Ελλάδα.

Τί είναι όμως η τεχνολογία AMP;

Τα αρχικά του AMP σημαίνουν “Επιταχυνόμενες Σελίδες για Κινητά” σε ελεύθερη μετάφραση. Ουσιαστικά είναι σελίδες προ-αποθηκευμένες έτσι ώστε να φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα στο κινητό σου, ακόμα και με λιγότερες καλές συνδέσεις.

Αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε τί ακριβώς είναι το AMP :

Περιμένεις στο κρύο το λεωφορείο και προσπαθείς να δείς ένα ενδιαφέρον site. Αργεί τόσο πολύ και θεωρείς ότι για να αργεί θα κρύβει πολύ καλό υλικό, αλλά μετά από κάποια λεπτά αναμονής και χρέωσης των δεδομένων σου, πετάγεται μια κακή και τεράστια σε megabyte διαφήμιση. Σου έχει συμβεί σίγουρα! Μπορεί να έχεις χάσει και το λεωφορείο!

Αυτό διορθώνει η τεχνολογία των AMP. Σου φέρνει σε πολύ μεγάλη ταχύτητα το περιεχόμενο που ζητάς στη mobile συσκευή σου!

Η Pointer  είναι η πρώτη εταιρία hosting και μια από τις πρώτες ελληνικές ιστοσελίδες που εφαρμόζει το AMP σε όλο το εύρος του site της και του blog της.

Εάν για παράδειγμα googl-άρεις τη λέξη: “hosting” από το κινητό ή το tablet σου θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη:

Θα παρατήρησες ότι στο πρώτο αποτέλεσμα που προέρχεται από το blog της Pointer, υπάρχει μια μικρή αστραπή  και η ένδειξη “AMP. Αυτό σημαίνει ότι η σελίδα είναι “γραμμένη” σε AMP και άν την πατήσεις θα εμφανιστεί σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο το περιεχόμενο που ζητάς.

Ακόμη ένα παράδειγμα από το blog:

“καλύτερο ελληνικό hosting” από το κινητό ή το tablet σου θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη:

αποτέλεσμα pointer

Αυτό συμβαίνει γιατί το περιεχόμενο αποθηκεύεται σε servers της Google, γεγονός που σημαίνει ότι “σερβίρεται” με πολύ μεγάλη ταχύτητα από εκεί στον τελικό χρήστη.

Τέλος εάν είσαι ιδιοκτήτης website και κάνεις χρήση του wordpress, έχουμε καλά νέα! Υπάρχει wordpress plugin για το AMP το οποίο μπορείς έυκολα να προσαρμόσεις στο περιεχόμενό σου. Δες εδώ λεπτομερώς!

Δοκίμασε την τεχνολογία AMP θα βοηθήσει τους χρήστες του website αλλά και εσένα για να “σερβίρεις” το περιεχόμενό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Δες εδώ και άλλα λάθη που τυχόν κάνεις στην ιστοσελίδα σου.

 

 

Share it!