6 λόγοι για τους οποίους το site σου θέλει “Redesign”

Έρχεται η στιγμή που πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε εάν το site μας θέλει κάποια αλλαγή. Ή ακόμη και ολική αλλαγή.  Πολλές φορές η σκέψη αυτή ξεκινά από εσωτερικές ανησυχίες προσωπικές και άλλες φορές από γεγονότα εκτός του δικού μας περιβάλλοντος, όπως οι αλλαγές της Google ή των τεχνολογιών που μπορεί να υποστηρίξει το site μας.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τους λόγους που μπορεί το site σου να φωνάζει “Θέλω redesign”. Εάν δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμη διάβασε παρακάτω και μπορεί να αλλάξεις γνώμη.

Νιώθεις  ότι είναι δύσβατο για καθημερινά updates.

Πολλές φορές ο τρόπος που έχει φτιαχτεί το site που διαχειριζόμαστε δυσκολεύει την καθημερινή μας επαφή μαζί του. Ένα έτοιμο software που είναι 5 χρονών παλιό, ένα κακό custom CMS, που είχε φτιαχτεί από κάποιον ξάδερφο ή ο τρόπος που σου δίνει την δυνατότητα αυτό να ανεβάζεις φωτογραφίες , μπορεί να δυσκολεύουν την καθημερινή σου διεπαφή. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να σκέφτεσαι να κάνεις redesign στο site σου.

Ο χρόνος που σπαταλάς για να διαχειρίζεσαι εσύ ή ένας υπάλληλός σου ένα παλιό site, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έρχονται εις πέρας πιο σημαντικές ανάγκες της επιχείρησής σου.

Κάνε αμέσως ένα redesign, και αυτή τη φορά σε κάτι που πραγματικά θα λύνει τα χέρια σου σε καθημερινή βάση.

Υπάρχουν λειτουργίες που είναι τόσο last year!

Τόσο στο μπροστά μέρος (frontend) του site όσο και στο διαχειριστικό του, σίγουρα θα υπάρχουν λειτουργίες που είναι ξεχασμένες στον χρόνο. Τα νέα της εταιρίας, ένα εταιρικό προφίλ ή η φιλοσοφία της εταιρίας (γιατί κάθε εταιρία τότε έπρεπε να έχει και μια φιλοσοφία 😛 ). Κουμπιά για share στα social media, με περιεχόμενο που δεν υπάρχει, facebook fan κουτιά που δεν βλέπονται και κάποιοι “τρόποι επικοινωνίας”, οι οποίοι δεν λειτούργησαν ποτέ!

Όλα τα παραπάνω είναι σημάδια που σου φωνάζουν να αλλαξεις!

Πιο αργό πεθαίνεις!

Κάνει και το δικό σου site πάρα πολύ ώρα να ανοίξει; Και μάλιστα σε όλο το εύρος των σελίδων; Σου έχω νέα! Η Google έβγαλε στην δημοσιότητα νέο εργαλείο για να μετράς την ταχύτητα και τα sites που φορτώνουν σε περισσότερο από 8 δευτερόλεπτα τα χαρακτηρίζει ώς “Poor”.

Κάνε το τέστ και εάν και το δικό σου site θέλει “τον χρόνο του” για να εμφανιστεί, τότε είσαι έτοιμος για Redesign!

bugs sto website

Κάποια μέρη του site  σου δεν είναι λειτουργικα;

Εκείνο το flash γραφικό που είχες κάνει και ήταν τόσο όμορφο μήπως δεν παίζει πια σε κανέναν broswer? Εκείνο το javascript που “σκάει” στην εσωτερική σελίδα όταν συμπληρώνεις μια φόρμα μήπως είναι λόγος για να μην έρθει ποτέ ένα e-mail που περιμένεις; Και άλλα τόσα πολλά παραδείγματα που σε έχουν δυσκολέψει κατά καιρούς.

Εκτός του ότι σου φωνάζουν για redesign, θα δυσκολέψουν και τις μηχανές αναζήτησης να δούν σωστά το site σου! Σχεδίασε το site σου με νέες τεχνολογίες για να ξεφύγεις από αυτά τα συχνά προβήματα.

responsive site

Το  site σου δεν παίζει σε mobile συσκευές!

Εϊναι 2017! Η Google έχει ανακοινώσει εδώ και 2 χρόνια ότι όλο το παιχνίδι παίζεται στο mobile. Και εσύ ακόμη δεν δείχνεις το περιεχόμενό σου σε κινητά;

Εάν το site σου είναι επαγγελματικό, χάνεις πράγματι εκατοντάδες πιθανότητες να βρείς νέους πελάτες. Περισσότεροι από 50% των χρηστών θα ξεκινήσουν το “Ταξίδι” στην έρευνα αγοράς από την κινητή συσκευή τους ή το  tablet. Σκέψου να μην είναι σε θέση να προσπελάσουν το περιεχόμενο του site σου.

Κάνε το site  σου responsive (σε αυτό το άρθρο θα δείς ότι η έννοια υπάρχει εδώ και 7 χρόνια), όσο πιο σύντομα είναι αυτό εφικτό και θα δείς πραγματική αλλαγή στις πωλήσεις σου αλλά και στις θέσεις που παίρνει το site σου στις μηχανές αναζήτησης.

Ένα responsive site, απαντά κάθε φορά διαφορετικά στην εκάστοτε συσκευή του χρήστη. Έτσι, διαφορετικά θα “σερβίρει” την πληροφορία σε έναν χρήστη desktop,  και διαφορετικά σε έναν χρήστη που είναι στον καναπέ του με το iPad.

Εάν στο copyright… γράφει 2012 και πίσω

Εάν το site σου, το έχεις κατασκευάσει πριν το 2012, δηλαδή πριν 5 χρόνια, είναι από μόνο του λόγος για να το αλλάξεις. Πολλά από τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω υπάρχουν λόγω χρόνου κατασκευής, αλλά και οι περισσότερες τεχνολογίες δεν είναι πλεον συμβατές με  νέους browsers και πρωτόκολλα.

Σκέψου όλα τα παραπάνω και έάν τα περισσότερα ταιριάζουν στην περίπτωση του site σου, μην το σκεφτείς. Ήρθε η ώρα να κάνεις redesign το παλιό σου site!

Στην Pointer, εκτός από domains και web hosting, μπορούμε να σε βοηθήσουμε στην κατασκευή του νέου σου  site!

Share it!