Απλά διλήμματα σχετικά με την επιλογή hosting

Ξεκινώντας μια παραγγελία για πακέτο φιλοξενίας θα βρεθείς αντιμέτωπος με μια σειρά διλημμάτων. Στο παρακάτω κείμενο αλλά και στον οδηγό μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά τα διλήμματα.

  • Windows ή Linux? Η βασική διαφορά μεταξύ των δυο τεχνολογιών έχει να κάνει περισσότερο με την γλώσσα προγραμματισμού που θα χρησιμοποιήσεις για να κατασκευάσεις το site σου. Εάν, για παράδειγμα, το site σου χρησιμοποιεί PHP και βάσεις δεδομένων (εάν υπάρχουν) όπως MySQL, τότε η λύση είναι να επιλέξεις ένα πακέτο Linux hosting. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 95% των ιστοσελίδων παγκοσμίως φιλοξενούνται σε περιβάλλον Linux. Σε περιπτώσεις όμως, που το site  χρησιμοποιεί κάποια τεχνολογία όπως η ASP ή ASP .NET τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα πακέτο Windows Hosting. Ωστόσο το Windows hosting, υποστηρίζει και HTML/PHP καθώς και βάσεις δεδομένων τύπου MySQL. Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και διαφορές μεταξύ των δυο περιβαλλόντων φιλοξενίας hosting, μπορείς να βρείς εδώ.

  • Ελληνικό ή ξένο hosting? Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός site, είναι να μπορεί αφενός να παρέχει τις υπηρεσίες του γρήγορα και αξιόπιστα στους επισκέπτες χωρίς προβλήματα και καθυστέρηση. Αυτό το πετύχαμε τοποθετώντας τους server μας σε ελληνικό datacenter, το οποίο παρέχει πολύ γρήγορες ταχύτητες αλλά και εγγύηση συνεχούς λειτουργίας για το ευρύ κοινό. Ένα άλλο θέμα που επιλύεται με αυτή την επιλογή μας, είναι η ποιοτική και κατανοητή επικοινωνία που θα μπορείς να έχεις με το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης, καθώς θα μπορείς να μιλάς και να συνεννοείσαι στην μητρική σου γλώσσα με μεγάλη ευκολία και φιλικότητα!

  • Πόσος χώρος χρειάζεται? Ο αποθηκευτικός χώρος ενός site, στις περισσότερες περιγραφές καλύπτεται από τα πακέτα μας γιατί προσφέρουμε απεριόριστο χώρο.

  • ..με τα email? Συνήθως στα μικρά πακέτα φιλοξενίας(hosting), ο αριθμός των email δεν ξεπερνά τα 10 τα οποία κατά κύριο λόγο είναι της μορφής info@todomainmou.gr ή sales@todomainmou.gr. Σχετικά με αυτό το ζήτημα υπάρχουν πάροχοι οι οποίοι παρέχουν πακέτα απεριόριστων email για να καλύψουν τις ανάγκες σας.

  • Σχετικά με το bandwidth.. Το bandwidth είναι ένας τρόπος μέτρησης, της ποσότητας της δικτυακής δραστηριότητας που χρησιμοποιεί το site σας. Οι περισσότερες ιστοσελίδες ωστόσο δεν χρειάζονται παραπάνω από 0.5GB bandwidth το μήνα για να καλύψουν την επισκεψιμότητα τους.
Share it!