Ποιά είναι τα είδη των web hosting

Ο νέος οδηγός μας, σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις μόνος σαυ την επιλογή του είδους hosting που επιθυμείς ανάλογα με τις ανάγκες σου.

 

 

  • Shared server hosting Το Shared hosting απευθύνεται κυρίως σ’αυτούς που δεν έχουν και τόσο μεγάλες απαιτήσεις σε θέμα υλικού από το server του site τους, και ως εκ τούτου και σε μεγαλη επισκεψιμότητα. Ο server χωρίζεται σε πολλά κομμάτια, ώστε το κάθε ένα site έχει το δικό του χώρο αλλά πάντα σε κοινόχρηστο περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μοιράζονται οι πόροι του server(μνήμη, επεξεργαστική ισχύ κλπ) σε όλα τα site, γεγονός που κρατάει χαμηλό το κόστος του κάθε site. Παρόλα αυτά, οι εταιρίες hosting προσφέρουν περισσότερους πόρους (δίσκο, email, traffic) από αυτούς που θα χρειαζόταν κανονικά τα site.

  • Virtual Private Server (VPS) hosting Οι Virtual Private Server αποτελούν μια ενδεικτική λύση για κάποιον που θέλει να έχει περισσότερες δυνατότητες τόσο σε κίνηση , από πλευράς αιτημάτων των χρηστών όσο και στις απαιτήσεις της ίδιας της εφαρμογής από τον server. Πρόκειται για μια μίξη Dedicated ή cloud server με shared hosting. Επειδή οι VPS σε κάθε server δεν είναι πάρα πολλοί στην ουσία μοιράζονται τον κοινόχρηστο χώρο του server. Το μεγαλύτερο “ατού” ενός VPS όμως, είναι η full root πρόσβαση που παρέχει στον διαχειρηστή , με αποτέλεσμα να μπορούμε να εγκαταστήσουμε ότι λειτουργικό σύστημα ή εφαρμογή επιθυμούμε σαν να ήταν ένας δικός μας server. Το κόστος του σε σχέση με αυτά που προσφέρει είναι αρκετά χαμηλό. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα VPS εδώ.

  • Dedicated server hosting Οι dedicated server χρησιμοποιούνται κυρίως για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, των πελατών που απαιτούν ένα δικό τους μηχάνημα. Η λύση του dedicated server ενδείκνυται σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη κίνηση, μεγάλη χρήση επεξεργαστή/μνήμης και μέγιστη ασφάλεια. Υπάρχει και εδώ η παροχή full root πρόσβασης και πλήρους διαχείρισης του server όπως και στο VPS hosting. Σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρίες hosting προσφέρουν την δυνατότητα διαχείρισης του dedicated server από τις ίδιες τις εταιρίες.

  • Cloud server hosting Το cloud server hosting είναι ένας συνδυασμός του ήδη γνωστού shared hosting με servers σε cloud, και συνδυάζει τα οφέλη του μέγιστου Uptime αλλά και του χαμηλού κόστους. Στην ουσία οι πόροι για την λειτουργία του cloud server, διαμοιράζονται σε πολλούς servers, αυξάνοντας έτσι την επεκτασιμότητα της υποδομής του, αλλά και την προστασία σε περίπτωση που δεν λειτουργεί κάποιος server. Για παράδειγμα η χρήση των cloud υποδομών της Google, η οποία διαμοιράζει τους πόρους της σε εκατοντάδες servers ανά τον κόσμο, έχει αποδείξει την ελαχιστοποίηση των downtime της, τα τελευταία χρόνια.
Share it!