Που στεγάζεται το site σου;

hostingΥπάρχουν διάφοροι τύποι web hosting που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φιλοξενηθεί η ιστοσελίδα σου. Πριν κάνεις την εγγραφή σου, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τι είδους υπηρεσίες θα χρησιμοποιήσεις στην ιστοσελίδα σου, το είδος του διακομιστή(server), τον προϋπολογισμό σου, όπως επίσης και το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει ο πάροχος  web hosting. Υπάρχουν 3 κυρίαρχα είδη στην αγορά τα οποία περιγράφονται παρακάτω και είναι: το shared hosting, το vps hosting και το dedicated hosting.

Το shared hosting αποτελεί μια πιο φθηνή λύση καθώς μοιράζεσαι όλους τους πόρους του συστήματος μαζί με άλλους ιδιοκτήτες ιστοχώρων. Είναι η ιδανική επιλογή για τα περισσότερα site που δεν έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις για την λειτουργία τους και συνύθως φιλοξενούν πολλά site. Ωστόσο υπάρχει πάντα η επιλογή να μεταβείς σε μια άλλη λύση web hosting εάν οι ανάγκες του site σας σε μνήμη, αποθηκευτικό χώρο ή επεξεργαστική ισχύ αυξηθούν.

Παρ’όλαυτα αν θέλεις ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, τα προγράματα που θα τρέχουν σ’αυτό και γενικά τις παραμέτρους του συστήματος, προσφέρεται η επιλογή του VPS hosting (virtual private server). Σ’αυτή την περίπτωση μοιραζόμαστε και πάλι την cpu, την μνήμη και τον δίσκο αλλά με την διαφορά ότι είναι σαν να έχουμε το δικό μας “εικονικό” server. Είναι πιο αξιόπιστο από το shared hosting και παρέχει αρκετά καλή κυκλοφορία του site.

Η τελευταία περίπτωση αφορά αυτούς που θέλουν να τρέχουν το site τους, χωρίς να έξαρτώνται από την ύπαρξη άλλων ιστότοπων, αλλά και να έχουν την αποκλειστικότητα του μηχανήματος(server). Πρόκειται για το καλύτερο είδος hosting τόσο σε ποιότητα όσο και σε αξιοπιστία και ασφάλεια και συνήθως επιλέγεται από μεγάλους οργανισμούς αλλά και επιχειρήσεις που ζητούν τις μέγιστες επιδόσεις. Οι dedicated servers ή cloud servers μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του μηχανήματος και έτσι να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις και εξυπηρέτηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σου.

eidi-hosting

Βάλτε το Infographic στο Blog σας βάζοντας τον παρακάτω κώδικα

<a href=”https://www.pointer.gr/el/blog/post/pou-stegazetai-to-site-sou”><img src=”https://www.pointer.gr/images/uploads/blog/eidi-hosting.png” alt=”” width=”500″ /></a><br />Infographic by <a href=”https://www.pointer.gr/blog”>Pointer Blog</a>
Share it!