Πως να επιλέξεις την καλύτερη κατάληξη για ένα domain name.

Η επιλογή της κατάληξης του domain σας (tld), είναι μερικές δύσκολη καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν την κατάληξη .com ως πιο δημοφιλή

Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή του tld σας, θα πρέπει να είναι ο σκοπός του και αυτό που θα αντιπροσωπεύει. Ωστόσο είτε πρόκειται για εμπορική επιχείρηση είτε για κάποιο άλλο είδος μπορείτε να επιλέξετε όποιο tld θέλετε χωρίς κανένα περιορισμό!

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για να επιλέξουμε tld είναι το γεωγραφικό σημείο που στοχεύουμε να προβάλλουμε κυρίως το site μας. Υπάρχουν καταλήξεις για όλες σχεδόν τις χώρες όπως .gr .de .it κλπ. Αυτό θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά μια εταιρία/οργανισμό με πολλά καταστήματα σε διάφορες χώρες και στην επισκεψιμότητα της αλλά και στο προφίλ της γενικότερα.

Παρόλα αυτά, εαν μπορείς να βρεις κάτι πιο αντιπροσωπευτικό για την εταιρία σου ή την προσωπική σου ιστοσελίδα, μπορείς να καταφύγεις στην λύση των νέων tld’s τα οποία στοχεύουν στην εξατομίκευση του domain σου και στην καλύτερη απομνημόνευση και αναγνωρισιμότητα. Μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε μέσα από μια μεγάλη γκάμα όπως .music, .web , .guru κλπ.

Αναλυτικές πληροφορίες για την επιλογή της κατάληξης του domain σου μπορείς να δείς στον οδηγό domain name μας.

Share it!