Ώρα να αλλάξεις πάροχο hosting!

Πότε καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις πάροχο φιλοξενίας; Συνήθως οι χρήστες δυσκολεύονται να αλλάξουν πάροχο είτε από φόβο είτε από συνήθεια και καταλήγουν να αφήνουν τα site τους να δυσλειτουργούν, διακινδυνεύοντας έτσι τη φήμη και την αξιοπιστία του ονόματος της σελίδας τους. Ποια είναι εκείνα τα σημάδια που σου δείχνουν έφτασε αυτή η ώρα της αλλαγής;

     1. Μεγάλα loading times

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Ένα site που αργεί να φορτώσει τις σελίδες του αυτομάτως δεν είναι φιλικό στο χρήστη. Αν αντιληφθείς ότι το site σου αργεί παραπάνω από το φυσιολογικό τότε είναι μια καλή ένδειξη ότι πρέπει να δοκιμάσεις έναν άλλο πάροχο. Μπορεί ακόμη το site σου να έχει μεγαλώσει σε ανάγκες και χρειάζεται περισσότερους πόρους που δεν είναι σε θέση ο σημερινός πάροχος να σου τους προσφέρει. Πρόσεξε όμως γιατί μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δώσεις και στο περιεχόμενο της σελίδας σου καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα της απόδοσης του site σου.

     2. Χαμηλό uptime

Σε οποιοδήποτε site παροχής υπηρεσιών web hosting και να μπεις να δεις με έντονα γράμματα “uptime 99.9%” ‘η κάτι παρόμοιο. Το θέμα είναι ότι λίγοι λένε την αλήθεια. Χαμηλό uptime σημαίνει ότι το site σου πέφτει και εσύ χάνεις σε αξιοπιστία. Ένα πιο φθηνό πακέτο hosting μπορεί να είναι πιο ελκυστικό στην αρχή, αξίζει όμως να ρισκάρεις τη φήμη σου με ένα site που “πέφτει” κάθε τρεις και λίγο; Αν συμβαίνει αυτό, τότε έχεις ακόμη ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα και μια από τις λύσεις που διαθέτεις είναι η αλλαγή του παρόχου του hosting σου.

     3. Υψηλό κόστος

Μήπως πληρώνεις αρκετά τώρα τελευταία και νοιώθεις ότι τα χρήματα που δίνεις δεν έχουν αντίκρισμα; Σου είχε φτιάξει κάποιος το site, ανέλαβε τη φιλοξενία του και πληρώνεις υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο; Κάνε μία έρευνα αγοράς και ψάξε να δεις ποιο είναι το ιδανικό σημείο στη σχέση ποιότητας και κόστους. Κάποιοι κατασκευαστές ιστοσελίδων συχνά υπερκοστολογούν τη φιλοξενία. Τα χρήματα σου είναι πολύτιμα και πρέπει να τους δίνεις τη σωστή αξία!

     4. Προβληματική εξυπηρέτηση

Το άλφα και το ωμέγα σε μια συνεργασία είναι η συνεννόηση και η προθυμία. Πρέπει να νοιώθεις την ασφάλεια πως ό,τι πρόβλημα και να προκύψει ο πάροχός σου θα σε αντιμετωπίσει σαν έναν πολύ καλό πελάτη και θα έχει τη διάθεση να συνεργαστεί μαζί σου μέχρι να βρείτε τη λύση! Αν παίρνεις και ξαναπαίρνεις τηλέφωνο και δε βγάζεις άκρη τότε καλό είναι να στραφείς προς αυτούς που καταλαβαίνουν τις ανάγκες σου.

     5. Απουσία επιλογών

Για κάποιους χρήστες τα πράγματα είναι απλά. Έχουν μια μικρή σελίδα, χρειάζονται ένα βασικό hosting και εκεί τελειώνει η ιστορία. Για την πλειοψηφία των χρηστών όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Αν οι ανάγκες σου φαίνονται “θολές” ή αν αλλάζουν με το χρόνο πρέπει έχεις τη δυνατότητα να προσαρμώσεις το hosting στις ανάγκες σου και όχι το αντίθετο. Έχεις ένα ή περισσότερα site; Θέλεις dedicated ή shared hosting; Έχεις μεγάλο ή μικρό site; Θέλεις management ή μπορείς και μόνος σου; Όλες αυτές είναι επιλογές που πρέπει να έχεις στο οπλοστάσιο σου αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά και να υλοποιήσεις την ιδέα σου.

     6. Backup

Η ασφάλεια των δεδομένων σου είναι κάτι πολύ σημαντικό και οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας κρατούν backup αρχεία σε μια διαφορετική τοποθεσία για μέγιστη ασφάλεια και άμεσο restore. Αν ο πάροχος σου δεν έχει backup υπηρεσίες που να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης τότε καλό θα είναι να στραφείς σε λύσεις που θα προστατεύουν τη δουλειά και τον κόπο σου!

Στην Pointer έχεις ένα σύμμαχο στην επιχειρηματική σου ιδέα και θα βρεις τον έμπειρο και αξιόπιστο συνεργάτη που χρειάζεσαι! Μετέφερε το site σου στην Pointer με τη βοήθεια εξειδικευμένου τεχνικού μας δωρεάν και κέρδισε έως 6 μήνες δωρεάν hosting! Διάλεξε τώρα το πακέτο που σου ταιριάζει ξεκινώντας με 1.9€ το μήνα.

Δες τα πακέτα εδώ

Share it!