5 καταλήξεις domain name ιδανικές για το προσωπικό site σου

Όταν φτιάχνεις ένα προσωπικό site αυτό που πρακτικά κάνεις είναι να παρουσιάσεις τον εαυτό σου στον ψηφιακό κόσμο. Και όπως σε ένα φυσικό κατάστημα προσέχεις πολύ τη βιτρίνα, την ταμπέλα και τον τίτλο του, έτσι και στο site. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορέις και αξίζει να δώσεις την προσοχή σου. Η κατάληξη του domain name σου είναι ένα από αυτά και παίζει κρίσιμο ρόλο στην πρώτη εντύπωση που αφήνεις.

Ας δούμε πέντε καταλήξεις που είναι εξαιρετικά κατάλληλες για προσωπικά sites και πώς μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις:

.ME

Αν και κατά βάση η κατάληξη .ME ξεκίνησε ως ένα ακόμη γεωγραφικό tld (me=Montenegro), γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι το “me” είναι συνυφασμένο με τη λέξη “εγώ/εμένα”. Έτσι σήμερα είναι ίσως η πιο κατάλληλη για να προωθήσεις το προσωπικό σου brand. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και δείχνει αμέσως ότι το site αφορά εσένα προσωπικά. Ιδανική για βιογραφικά, προσωπικά blogs ή portfolios, το .ME είναι η πρώτη επιλογή για να δείξεις ποιος είσαι.

.NAME

Το .NAME είναι εξαιρετικά κατάλληλο για προσωπικά projects που στοχεύουν στην ενίσχυση του ατομικού σου brand. Εάν το όνομα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την ταυτότητά σου στο διαδίκτυο, αυτή η κατάληξη θα βοηθήσει τους επισκέπτες να θυμούνται εύκολα το site σου.

.ONLINE

Πρόκειται για μια ευέλικτη κατάληξη που λειτουργεί καλά για σχεδόν κάθε τύπο προσωπικού site. Πρόκειται για τις περιπτώσεις που ταιριάζει με όλων των τύπων σελίδες. Είναι άμεσο και δείχνει ότι είσαι πάντα συνδεδεμένος με τους επισκέπτες σου. Επιπλέον, η συγκεκριμένη λέξη είναι ιδιατέρως αναγνωρίσιμη από όλο τον κόσμο και αμέσως καταλαβαίνει το κοινό σου οτι πρόκειται για τη σελίδα σου. Παράλληλα, προσφέρει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα από τις πιο κλασικές καταλήξεις όπως το .COM.

.SITE

Αντίστοιχα και με την “.ONLINE” κατάληξη, μιλάμε για μία κατάληξη που παραπέμπει αμέσως σε ιστοσελίδα. Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους προσωπικό project. Είτε πρόκειται για ένα επαγγελματικό portfolio, είτε για ένα προσωπικό blog, το .SITE προσφέρει μια ουδέτερη αλλά και σύγχρονη επιλογή.
Συνδυάζοντας το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες σου με ένα domain .SITE, δηλώνεις ότι αυτό είναι το μέρος για να σε βρει κανείς. Και εδώ βέβαια, μιλάμε για μία όχι και τόσο διαδεδομένη κατάληξη οπότε θα βρεις σημαντική διαθεσιμότητα. σε σχέση με πιο “παραδοσιακές” καταλήξεις.

.PAGE

Εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να δημιουργήσεις μια απλή, καθαρή και οργανωμένη προσωπική ιστοσελίδα. Και εδώ έχεις ένα λευκό καμβά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε είδος πρσωπικού site θέλεις να φτίαξεις. Ιδανική για μια online επαγγελματική κάρτα ή για ένα one-page site που περιέχει βασικές πληροφορίες για σένα, το .PAGE προσφέρει μια κομψή και επαγγελματική παρουσίαση.

Ποια κατάληξη σου αρέσει περισσότερο;

Η επιλογή της κατάλληλης κατάληξης για το προσωπικό σου site δεν είναι απλώς μια τεχνική απόφαση, αλλά και μια στρατηγική κίνηση που μπορεί να ενισχύσει την προσωπική σου εικόνα στο διαδίκτυο. Οι παραπάνω επιλογές παρέχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα που μπορούν να ενισχύσουν την online παρουσία σου. Διάλεξε την κατάληξη που ταιριάζει περισσότερο με την ταυτότητά σου και το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στους επισκέπτες σου.

Οπότε σκέψου υπεύθυνα 😉

Βρες το domain name σου και κατοχύρωσε άμεσα εδώ 👇

ΥΓ.1 Τσέκαρε και τα tips μας εδώ για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

ΥΓ2. Πλέον έχεις και τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για να κάνεις την πιο έξυπνη επιλογή. Δες περισσότερα εδώ.

Share it!