Ασφάλισε το λογαριασμό σου στην Pointer με Two-Factor Autentication (2FA).

Δε χρειάζεται να φοβάσαι για τα δεδομένα σου σε μας!

Με την λειτουργία OTP στον λογαριασμό σου στην pointer.gr ο λογαριασμός σου είναι 100% προστατευμένος. Ενεργοποίησε την λειτουργία με 1 κλικ μέσα από το λογαριασμό σου.

Τι είναι το OTP;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο όρος Two-factor Authentication, στα ελληνικά μεταφράζεται ως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Πρακτικά, προσθέτει έξτρα επίπεδο ασφαλείας, αφού μετά το username και το password σου, ζητάει και άλλο τρόπο ταυτοποίησης. Το OTP ή One Time Password, είναι μια τεχνολογία Two-factor Authentication, όπου η επιβεβαίωση γίνεται με την χρήση ενός κωδικού ορισμένου χρόνου, που λαμβάνεις μέσω email.

Πώς θα το ενεργοποιήσεις.

Για να το ενεργοποιήσεις, θα πρέπει να συνδεθείς στον λογαριασμό σου στην pointer.gr και να κατευθυνθείς από την ενότητα Τα στοιχεία μου, στην καρτέλα Ασφάλεια.

Διαδρομή ενεργοποίησης OTP.
Διαδρομή ενεργοποίησης OTP.

Στην συνέχεια, θα ενεργοποιήσεις την επιλογή από το checkbox για το OTP και το πλήκτρο Αποθήκευση.

Ενεργοποίηση OTP.
Ενεργοποίηση OTP.

Αυτό ήταν! Αυτή την στιγμή, έχεις ενεργοποιήσει την λειτουργία OTP. Πάμε να δούμε όμως, πώς λειτουργεί στην πράξη.

Πώς λειτουργεί;

Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις να συνδεθείς στον λογαριασμό σου στην pointer.gr, αφού δηλώσεις τα στοιχεία σύνδεσης σου (username, password), θα σου εμφανίσει ένα νέο παράθυρο όπου θα σου ζητάει να βάλεις τον κωδικό που θα έχεις λάβει στον λογαριασμό email σου.

Ειδοποίηση εισαγωγής κωδικού OTP.
Ειδοποίηση εισαγωγής κωδικού OTP.
Πεδίο εισαγωγής κωδικού OTP.
Πεδίο εισαγωγής κωδικού OTP.

Αυτή την στιγμή, θα πρέπει να ελέγξεις τον δηλωμένο λογαριασμό email σου, στην pointer.gr. Έλεγξε τα εισερχόμενα, αλλά και τον φάκελο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων σου.

Προσωρινός κωδικός OTP.
Προσωρινός κωδικός OTP.

Πληκτρολογείς τον κωδικό στο πεδίο του OTP και έχεις συνδεθεί! Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κωδικός αυτός έχει διάρκεια ισχύος 5 λεπτά. Οπότε εάν ξεπέρασες τον χρόνο, δεν θα λειτουργεί και θα πρέπει να εκδόσεις νέο κωδικό.

Εισαγωγή κωδικού OTP στο πεδίο.
Εισαγωγή κωδικού OTP στο πεδίο.

Σημαντική σημείωση: Η σύνδεση σου από αυτή την συσκευή/ΙΡ/browser θεωρείται ασφαλής για ένα μήνα (30 ημέρες). Εάν συνδεθείς και από άλλη συσκευή (π.χ. το smartphone σου), θα κάνεις εκ νέου την επιβεβαίωση.

Ενεργοποίησε το OTP μέσα από το λογαριασμό σου κάνοντας κλικ παρακάτω:

Ακόμα μπορείς να δεις τις οδηγίες για προσθήκη 2FA στο Plesk και στο cPanel, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο πλήκτρο παρακάτω:

Share it!