Πώς θα φτιάξω τη δική μου branded e-mail διεύθυνση;

Branded είναι η διεύθυνση e-mail η οποία ακολουθεί το όνομα ενός brand. Είτε αυτό είναι προσωπικό brand, είτε είναι ένα εταιρικό brand.

Ένα παράδειγμα προσωπικού branded e-mail είναι το παρακάτω:

giannis@papadopoulos.com

Εάν είσαι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, θα χρειαστείς το παραπάνω e-mail  για το προσωπικό σου branding. Για να στείλεις ένα επίσημο e-mail που θα αφορά  στα επαγγελματικά σου.

Ένα παράδειγμα εταιρικού branded e-mail είναι το εξής:

giannis@onoma-etairias.gr

Στην διέυθυνση χρησιμοποιείς τον διακριτικό τίτλο της επιχείρησής σου και δημιουργείς απεριόριστα e-mails για τους συνεργάτες σου.

Γιατί όμως να δημιουργήσω ένα e-mail που θα είναι branded, και να μην επιλέξω ένα free e-mail όπως είναι το gmail ή το hotmail;

Σίγουρα ένα e-mail όπως της Gmail, είναι πλέον συνηθισμένο να χρησιμοποιείται ακόμη και για επαγγελματικούς σκοπούς. Παρ’ όλα αυτά, έχεις πολλούς λόγους για να μην χρησιμοποιήσεις ένα free e-mail για να τρέξεις το brand σου:

Αμέσως η προσέγγιση σου φαίνεται πιο επαγγελματική

Έχει αποδειχθεί ότι περισσότερες πιθανότητες για να ανοίξει κάποιος ένα e-mail που δεν γνωρίζει, είναι εάν ο αποστολέας είναι ξεκάθαρος. Εάν το domain του e-mail είναι το όνομα του brand σου, από την αρχή κάνει ξεκάθαρη την ταυτότητα και κατα συνέπεια την προέλευσή του.

Αυτό σημαίνει ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες το e-mail για μια επαγγελματική πρόταση να ανοιχτεί!

spam mail

Είναι ξεκάθαρο ότι το e-mail που δέχεται κάποιος δεν είναι spam

Είναι σύνηθες ένας spammer, να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες για δωρεάν e-mail όπως αυτή του Gmail. Επειδή ακριβώς είναι δωρεάν!

Εάν χρησιμοποιήσεις ένα gmail account για επαγγελματικούς σκοπούς και επιπρόσθετα, εάν το e-mail αυτό γράφεται και λίγο περίεργα, διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο το e-mail σου, να θεωρηθεί spam από κάποιον αποδέκτη.

Πόσες φορές έχεις λάβει “επίσημα” e-mails από χώρες της Ινδίας που ήταν Gmail και από πίσω κρυβόταν ένας spammer ;!

Μπορεί άμεσα να σκεφτεί ο αποδέκτης, ποιο είναι το site του brand σου

Αν κάποιος λάβει ένα e-mail από εσένα με το branded e-mail σου, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι το site σου, είναι το μισό μέρος του e-mail σου, μετά το @:  onoma-etairias.gr.

Έτσι, μαζί με το e-mail μεταφέρεται και η πληροφορία για το πού μπορεί να σε βρεί. Εάν ακόμη αυτό είναι γραμμένο και σε ένα χαρτάκι!

Πώς όμως δημιουργώ μια branded e-mail διεύθυνση;

Είναι τόσο απλό που ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

  1. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα πακέτο hosting. Εάν απλά το χρειάζεσαι για το branded e-mail σου, μπορείς να αγοράσεις το μικρότερο πακέτο. Με 1.9 ευρώ τον μήνα μπορείς να το αποκτήσεις.
  2. Έπειτα δες την διαθεσιμότητα domain. Εάν έχεις καταλήξει στο όνομα του brand σου, ψάξε εάν το αντίστοιχο domain name είναι διαθέσιμο και κλείστο πριν κάποιος άλλος το αγοράσει.
  3. Τέλος, όταν αγοράσεις πακέτο hosting και domain, είσαι ένα βήμα πριν να έχεις το δικό σου branded e-mail. Εάν έχεις προχωρήσει την αγορά σου με την Pointer, ακολουθείς τα εξής βήματα:
  • Κάνε Sign in στο Cpanel
  • Βρές την επιλογή E-mail accounts και πάτα την
  • Βρές το πεδίο που συμπληρώνεις το πρώτο συνθετικό του e-mail και βάλε αυτο που επιθυμείς
  • Πρόσθεσε και ένα password
  • Πάτα το κουμπί “Δημιουργία Λογαριασμού”

Video Tutorial

Ακόμα, εάν έχεις επιλέξει διαχειριστικό Plesk, μπορείς να δεις το άρθρο για δημιουργία λογαριασμών email από εδώ.

Για να είσαι σίγουρος ότι θα επιλέξεις το σωστό domain name, διάβασε τις συμβουλές για τη σωστή αγορά domain name.

Και έχεις πλέον τη δική σου branded e-mail διεύθυνση!

branded

Για κάθε βήμα μπορείς να απευθύνεσαι στην 24ωρη υποστήριξη της Pointer.

Πάτα το κουμπί απο κάτω για να ξεκινήσεις με την αγορά hosting:

Share it!