Θέλεις να αλλάξεις το domain της εταιρίας σου; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Οι καλοκαιρινές διακοπές λίγο πολύ τελειώνουν για όλους. Μήπως τελικά σου ήρθε κάποια νέα ιδέα; Μήπως σκέφτεσαι να μεγαλώσεις την επιχειρηματική σου ιδέα; Μπορεί να χρειάζεσαι ένα νέο όνομα για το project σου;

Και με το domain name τί θα γίνει;

Η αλλαγή ονόματος δεν είναι ο μόνος λόγος μια εταιρία ή ένα project να χρειαστεί να αλλάξει το domain name της.

Κατάληξη

Πολλοί χρειάζεται να αλλάξουν το  domain τους, επειδή θέλουν να αλλάξουν την κατάληξη. Για παράδειγμα από .gr να το μετατρέψουν σε .eu, διότι έχουν σκεφτεί την επέκταση σε κάποια ευρωπαική χώρα ή σε περισσότερες από μια.

Το παλιό όνομα δεν κάνει πλεον για τις ιδέες μου

Κάποιοι ακόμη νιώθουν ότι το όνομα της επιχείρησής τους δεν μπορεί να περιγράψει επακριβώς τις νέες τους δραστηριότητες. Επίσης συμβαίνει πολλοί να έχουν κρατήσει την οικογενειακή τους επιχείρηση, από τους γονείς και το όνομα να μην ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Εξαγορά ή συνεργασία

Ένα καλό νέο, μια εξαγορά της επιχείρησής σου, μπορεί επίσης να σε αναγκάσει να αλλάξεις όνομα.

Σε όλες τις περιπτώσεις παραπάνω, θα χρειαστεί αναγκαστικά να αποκτήσεις ένα νέο domain name. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλος ο κόπος σου θα πάει χαμένος!

Ένα domain name στα “μάτια” της Google έχει κάποια βαρύτητα. Το brand της επιχείρησής σου επίσης έχει εξίσου μια βαρύτητα στο μυαλό του πελάτη – καταναλωτή. Σε καμμία περίπτωση μια αναγκαστική αλλαγή ονόματος δε θα πρεπει να χαλάσει τη δυναμική που μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει.

Η τεχνική διαδικασία αλλαγής

Εάν είσαι ήδη πελάτης της Pointer, μπορούμε να σας κατευθύνουμε έτσι ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει ομαλά. Εάν δεν είσαι δες πώς θα μεταφέρεις το παλιό σας domain εδώ.

  1. Αγόρασε ένα νέο domain name για το νέο σου όνομα!
  2. Το δεύτερο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι να κάνεις backup το υπάρχον site σου, στην τελευταία του όψη/έκδοση. Εάν έχεις βάσεις δεδομένων, μη ξεχάσεις να κάνεις export και backup και αυτές.
  3. Έλεγξε το παλιό σου domain για penalties από την Google. Ξέρεις ότι μπορεί ήδη να είσαι ban-αρισμένος από την Google διότι έκρινε ότι κάπου πήγες να την κοροιδέψεις; Άνοιξε το WebMaster Tools που έχεις εγκατεστημένο και δες εάν στην επιλογή Search Traffic>Manual Actions,  έχεις κάποιο μήνυμα. Εάν όχι, το πιθανότερο είναι να είσαι καθαρός.
  4. Μετέφερε το περιεχόμενο που έχεις κάνει backup, στο χώρο φιλοξενίας που έχεις δεσμεύσει για το νέο domain σου. Έτσι όταν θα ανοίγεις το νέο σου domain θα βλέπεις το περιεχόμενο από το παλιό σου website.
  5. Εφόσον λειτουργεί το 4ο βήμα, θα πρέπει να ανακατευθύνεις όλες τις παλίες σου σελίδες στις νέες αντίστοιχες καθώς και το κεντρικό domain στο νέο domain name. Μπορείς εδώ να δείς πώς ακριβώς θα ανακατευθύνεις το domain σου. Οι σελίδες μια προς μια μπορούν γίνουν 301 redirect με τη βοήθεια του αρχείου .htaccess.
  6. Τέλος, πές στη Google ότι μετακόμισες: Ξανά μέσα από το εργαλείο της Google, Google Webmaster tools, στα δεξιά επάνω θα δείς αυτό: Εκεί θα εφόσον έχει γίνει σωστά το redirect, θα δεχθεί η Google να κάνεις merge το παλιό  domain στο νέο!

 

Θες πραγματικά να κάνεις την αλλαγή;

Ξεκίνα τον dedicated server με την Pointer

 

 

 

Share it!