Πόσο βοηθάει η τεχνολογία Cloud την ιδέα μου; Ένα Case study!

Η τεχνολογία του Cloud Hosting είναι η πλέον συνηθισμένη τεχνολογία για να καλύπτει τις ανάγκες αποθήκευσης, χρήσης hardware και διαδικτυακών δομών.

Μπορείς εδώ να δείς πώς εξελίχθηκε!

Δηλαδή με μια κοινή υπηρεσία, αντί του απλού hosting λαμβάνεις ένα σύνολο υπηρεσιών που σου δίνει την δυνατότητα να εκμεταλεύεσαι πόρους από διαθέσιμο hardware και software σε ένα δίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις τη δυνατότητα να “εξυπηρετήσεις” από ένα δίκτυο υπολογιστών που βοηθά το site ή την εφαρμογή σου να είναι πάντα online. Επίσης με τη χρήση Cloud μπορείς να ελέγχεις το κόστος, γιατί όσους από τους πόρους χρειάζεσαι τόσους πληρώνεις, και εάν χρειαστείς περισσότερους αγοράζεις ανάλογα τις νέες σου απαιτήσεις.

Εδώ μπορείς να δείς κάποια πακέτα cloud hosting. 

To cloud hosting σαν υπηρεσία έχει βοηθήσει πολύ τις εταιρίες startup αλλά και τις μικρές εταιρίες που προσπαθούν να ελέγχουν πλήρως τα έξοδά τους και τους πόρους τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο πολλά από τα προγράμματα που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν σαν προγράμματα που εγκαθίστανται στον υπολογιστή σου, πλεον παρέχονται σε μορφή Cloud. Αυτό σημαίνει ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να μπορείς να εγγραφείς και να συνδεθείς σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον που ουσιαστικά τρέχει από εκεί η εφαρμογή που αγόρασες και δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί στον υπολογιστή.

Η λογική Cloud, έχει υιοθετηθεί σε προγράμματα λογιστικά, στα οποία μπορείς να κρατάς τα εικονικά “βιβλία” σου, σε προγράμματα ξενοδοχειακού τομέα, στα οποία μπορείς να ελέγχεις όλο το ξενοδοχείο σου χωρίς να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Με τη χρήση ενός cloud μπορείς να βλέπεις όλες τις κάμερες του σπιτιού σου από μακριά χρησιμοποιόντας το κινητό σου, απλά συνδέοντας το σε ένα cloud λογαριασμό. Ακόμη και οι φωτογραφίες που βγάζεις με τα κινητό, άμεσα συγχρονίζονται με ένα cloud όπου και αποθηκεύονται για δεύτερη φορά έτσι ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμες σε κάθε άλλη συσκευή σου.

Αν έχεις στο μυαλό σου να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα, θα ήταν πάντοτε προτιμότερο να το κάνεις με τη λογική του cloud. Όσο αποκτάς νέους πελάτες, τότε μόνο χρειάζεσαι περισσότερους πόρους άρα και ανάλογα ανεβαίνουν τα έξοδα αλλά με απόλυτα διαχειρίσιμο τρόπο.

Μια ιδέα που έχει βασιστεί σε αυτή τη λογική είναι το Comidor. Το Comidor ένα cloud πρόγραμμα για Business Management. Ουσιαστικά οργανώνει τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης και κάνοντας χρήση του συνόλου των δεδομένων δίνει πληροφορίες σέ όλα τα μέλη της ανάλογα με τον ρόλο που κατέχουν.

Συγκεκριμένα:

Το Comidor είναι μια σουίτα λογισμικού Cloud Τεχνολογίας, που συνδυάζει τα κυριότερα εργαλεία διαχείρισης και καθημερινής χρήσης, μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον!


Οργανώνει τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης και αξιοποιεί το σύνολο των δεδομένων για να παρέχει στον χρήστη ολοκληρωμένη πληροφόρηση, ανάλογα με τον ρόλο του. Είναι η πλατφόρμα που προάγει την πλήρη ηλεκτρονική συνεργασία ανθρώπων και συστημάτων, με στόχο την μέγιστη αποδοτικότητα των τμημάτων, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και τη διατήρηση/διάχυση της γνώσης.

Το Comidor αποτελείται από εφαρμογές με τις οποίες προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς την δυνατότητα να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους , να ενισχύσουν τις πελατειακές τους  σχέσεις και να ολοκληρώσουν με επιτυχία απαιτητικά έργα. Διευκολύνει την επικοινωνία, ενθαρρύνει τη εξωστρέφεια και βελτιώνει συνολικά την παραγωγικότητα της επιχείρησης παρέχοντας ένα συνεργατικό επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το Comidor βασίζεται στο πρότυπο της ανοιχτής αρχιτεκτονικής. Ολόκληρος ο κώδικας του προγράμματος είναι εύκολα προσβάσιμος και είναι γραμμένος σε xml αρχεία. Αυτό επιτρέπει τη εύκολη προσαρμογή του στις ιδιαίτερες επιχειρησιακές ανάγκες σας.

Δείτε εδώ αναλυτικά: https://www.comidor.com/

 

Share it!