Πώς κάνω εγκατάσταση του Let’s Encrypt SSL στο cPanel;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να προχωρήσετε σε εγκατάσταση του δωρεάν πιστοποιητικού ασφαλείας του διακομιστή, Let’s Encrypt μέσω του cPanel. Σε γενικά πλαίσια, το cPanel, προχωράει σε έλεγχο ανά κάποιες ώρες, για μη ασφαλισμένες ιστοσελίδες. Αφού τις εντοπίσει, προχωράει σε αυτόματη εγκατάσταση του Let’s Encrypt.
Σε περίπτωση που επιθυμούμε να γίνει η εγκατάστασή του ταχύτερα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Σε πρώτο επίπεδο, ελέγχουμε ότι το Domain name μας, απαντάει από το cPanel (μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε από το εργαλείο WhoIs).

Στην συνέχεια, συνδεόμαστε στο cPanel και επιλέγουμε το SSL/TLS Status.

Επιλογή SSL/TLS Status.
Επιλογή SSL/TLS Status.

Στο σχετικό μενού βλέπουμε τους τομείς μας και με το κόκκινο απαγορευτικό σήμα είναι οι μη ασφαλισμένοι. Επιλέγουμε το checkbox δίπλα από τον εκάστοτε τομέα (μπορούμε να τους επιλέξουμε όλους, από το επάνω checkbox) και στην συνέχεια πατάμε το πλήκτρο Run Auto SSL.

Επιλογή τομέων και πλήκτρο Run Auto SSL.
Επιλογή τομέων και πλήκτρο Run Auto SSL.

Η διαδικασία χρειάζεται περίπου 1-2 λεπτά. Εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία, οι τομείς μας θα εμφανίζονται με την ένδειξη πράσινης κλειδαρίας.

Ολοκήρωση εγκατάστασης πιστοποιητικού στους επιλεγμένους τομείς.
Ολοκλήρωση εγκατάστασης πιστοποιητικού στους επιλεγμένους τομείς.

Τέλος, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ορθή εγκατάσταση του πιστοποιητικού ασφαλείας μέσα από την αρχική σελίδα του cPanel, στην δεξιά ενότητα General Information. Με την ενεργοποίηση του πιστοποιητικού ασφαλείας, θα εμφανίζεται το σήμα κλειδαριάς στα αριστερά του Domain name.

Επιβεβαίωση εγκατάστασης πιστοποιητικού ασφαλείας.
Επιβεβαίωση εγκατάστασης πιστοποιητικού ασφαλείας.
Share it!