Η καλύτερη εταιρία web hosting στην Ελλάδα!

Αν ήταν ένα άρθρο από ένα blog ιδιώτη, θα ξεκινούσε σίγουρα με αυτόν τον τίτλο:

Το καλύτερο hosting στην Ελλάδα! Σύγκριση πακέτων και υπηρεσιών“!

και είναι πολύ πιθανό να διάβαζες ένα πολύ υποκειμενικό άρθρο ή ακόμη και ένα καλά πληρωμένο άρθρο που θα είχε ένα link affiliate.

Αν αυτό το άρθρο φιλοξενούνταν σε ένα φόρουμ, θα είχε πολύ πιο παθητική προσέγγιση:

Ποιες είναι οι καλύτερες εταιρίες hosting στην Ελλάδα;

και εκεί θα έβλεπες σχόλια από πολύ κόσμο που είτε θα είχε πράγματι χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των ελληνικών εταιριών hosting, είτε θα έλεγε το μακρύ του και το κοντό του έτσι, είτε θα ήταν “βαλτός” από κάποια από τις ελληνικές εταιρίες hosting, για να κερδίσουν κάποιο link. Και αυτό όχι τόσο αντικειμενικό… αλλά περισσότερο πλουραλιστικό.

Εμείς όμως σήμερα, θα προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα σαν μια εταιρία hosting. Θα παρουσιάσουμε έναν προς έναν τους λόγους για τους οποίους μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος ένας hosting provider.

paketa hosting pointer

Λειτουργικό σύστημα

Ο server που θα φιλοξενήσει το site σου, όπως κάθε άλλος υπολογιστής απλός, σπιτιού ή φορητός απαιτεί ένα λειτουργικό σύστημα για να λειτουργήσουν οι εφαρμογές του. Έτσι θα έρθει η ώρα που ο πάροχος hosting που θα επιλέξεις, θα σου προτείνει κάποια λειτουργικά συστήματα να επιλέξεις. Κάποιοι προσφέρουν λύσεις με λειτουργικό σύστημα Windows, άλλοι με Linux και άλλοι και με τα δύο.

Δες εδώ και τις διαφορές των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Προφανώς είναι πιο αξιόπιστο να έχεις περισσότερες επιλογές. Μια σοβαρή εταιρία hosting σίγουρα θα παρέχει και τα δύο λειτουργικά!

Στην Pointer μπορείς να βρείς και τα δυο λειτουργικά σε όλα τα πακέτα hosting.

Χωρητικότητα

Η χωρητικότητα του πακέτου φιλοξενίας που θα επιλέξεις είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο για την επιλογή του hosting provider. Σε ένα απλό πακέτο για ένα μικρό site, πολλοί πάροχοι δίνουν λίγα μόνο megabytes έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν το δυνατόν περισσότερους στον ίδιο shared server.

Στην Pointer, δίνουμε 500mb στο βασικό μικρό πακέτο, τα οποία είναι υπεραρκετά για ένα μικρό site, και απεριόριστα MB σε όλα τα υπόλοιπα πακέτα!

Αριθμός domains και subdomains

Ενα ακόμη κριτήριο για την επιλογή της εταιρίας hosting που θα καταλήξεις, είναι ο αριθμός των domains που μπορείς να φιλοξενήσεις σε κάθε πακέτο αλλά και των subdomains που μπορείς να δημιουργήσεις.

Στην Pointer ακόμη και στα shared πακέτα,  μπορούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερα από ένα domains, ενώ σε όλα τα πακέτα web hosting θα πάρεις απεριόριστα subdomains.

Αριθμός βάσεων δεδομένων

Ο αριθμός των βάσεων δεδομένων που διαθέτει κάθε πακέτο hosting, είναι επίσης κάτι συγκρίσιμο.

Εμείς παρέχουμε σε όλα τα πακέτα hosting απεριόριστες βάσεις δεδομένων (SQLite ή Mysql).

Bandwidth

Πολλές εταιρίες έχουν περιορισμούς στην κίνηση δεδομένων, ανάλογα με το πακέτο φιλοξενίας που επιλέξεις.

Στην Pointer σε όλα τα πακέτα, το bandwidth είναι απεριόριστο!

Τύπος Διαχειριστικού (Control Panel)

Δύο είναι τα πιο γνωστά διαχειριστικά, το Cpanel και το Plesk. Κάποιες εταιρίες παρέχουν ένα από τα δύο ή και τα δύο. Υπάρχουν εταιρίες που έχουν το δικό τους διαχειριστικό, κάτι που κάνει αγεφύρωτη μια μεταφορά σε έναν άλλον παροχο και λιγότερο user-friendly το custom περιβάλλον διαχείρησης.

Σε εμάς μπορείς να βρείς τα δύο πιο γνωστά διαχειριστικά και να επιλέξεις όποιο σε βολεύει περισσότερο!

Υποστήριξη όλων των τύπων hosting

Ο πάροχος που σε ενδιαφέρει να συνεργαστείς προσφέρει όλους τους τύπους hosting; Παρέχει Shared και Dedicated servers; Shared servers είναι οι σερβερ οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε κοινή χρήση από πολλούς χρήστες. Dedicated, είναι όταν ένας ολόκληρος σερβερ (υπολογιστής) παρέχεται ολόκληρος σε εσένα για πλήρη εκμετάλευση των λειτουργιών του.

Ο πάροχος που διαθέτει και τους δύο τύπους hosting είναι σίγουρα περισσότερο αξιόπιστος καθώς φανερώνει μια πραγματική εταιρία και όχι απλά έναν reseller.

Άμεση και πλήρης υποστήριξη

Ίσως το σημαντικότερο από όλα σε όλες τις επιχειρήσεις είναι ο τρόπος που οι άνθρωποι επικοινωνούν και βοηθούν άλλους ανθρώπους. Το πιο σημαντικό λοιπόν σε μια εταιρία hosting, είναι το πόσο καλή υποστήριξη έχεις από τους ανθρώπους της εταιρίας και πόσο πρόθυμοι είναι να σε εξυπηρετήσουν. Πολλά τεχνικά προβλήματα είναι συμβατά, άλλα είναι λίγο πιο σύνθετα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις μια ομάδα ανθρώπων που θα σε υποστηρίζει με γνώσεις και επέμβαση άμεση.

Στην Pointer η ομάδα των τεχνικών μας είναι πάντοτε πρόθυμη να σας εξηπηρετήσει ακόμη και για επείγοντα θέματα 24 ώρες το 24ωρο!

Καλό uptime (hardware/network)

Σε όλες τις εταιρίες θα δείτε να σας υπόσχονται 100% uptime ή 99%. Αυτό μένει να αποδειχθεί! Και εδώ ρόλο βασικό έχει η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που συνεργάζεσαι.

Καλή ταχύτητα

Η ταχύτητα του δικτύου είναι ένα χαρακτηριστικό επίσης σημαντικό για την άψογη λειτουργία του site σου. Εκτός του επισκέπτη σας, που θα θέλει να έχει άμεση απόκριση το website, ακόμη και οι μηχανές αναζήτησης θα υπολογίσουν την ταχύτητα στους παράγοντες που θα σας δώσουν υψηλότερες θέσεις σε αυτές.

Όπως έχουμε ξαναπεί:

Οι σελίδες που βρίσκονται σε sites που φορτώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, βγαίνουν και σε καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αριθμός e-mails

Πόσα e-mails σας δίνει ο πάροχος του hosting σας σε κάθε πακέτο φιλοξενίας; Είναι σημαντικό εάν έχετε μια εταιρία που χρειάζεται πολλά e-mails να ελέγξετε και αυτόν τον παράγοντα.

Πιστοποιητικά Ασφαλείας SSL

Αν πραγματικά θές να έχεις ένα site που να αποπνέει ασφάλεια και αυτό να το νιώθει και ο πελάτης σου, θα πρέπει να έχεις ένα πιστοποιητικό ασφαλείας.

Στην Pointer τα πιστοποιητικά ασφαλείας σε πακέτα φιλοξενίας που είναι μεγαλύτερα ή ίσα από 1 χρόνο δίνονται εντελώς δωρεάν.

Ελληνική IP

Το δεύτερο σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό για το καλύτερο hosting στην Ελλάδα, είναι αν έχει ελληνική IP. Αν δηλαδή όλη η υποδομή της εταιρίας βρίσκεται σε ελληνικό datacenter.

Στα 14 έτη λειτουργίας μας συνεργαζόμαστε πάντα με datacenter στην Ελλάδα. Χρησιμοποιούμε πάντα ελληνικά δίκτυα και ελληνικές IP.

Βοήθεια στην αρχική εγκατάσταση

Αν είσαι αρχάριος χρήστης σίγουρα θα ήταν πολύ βοηθητικό για σένα η αρχική εγκατάσταση να γίνεται από τους τεχνικούς της εταιρίας.

Στην Pointer, η αρχική εγκατάσταση είναι εντελώς δωρεάν!

Όταν λοιπόν θα είσαι πάλι στην αναζήτηση ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων, μην ξεχάσεις να συγκρίνεις όλα τα παραπάνω στοιχεία αναλυτικά και ένα προς ένα.

Έτσι θα καταλήξεις να συνεργάζεσαι με την καλύτερη εταιρία για hosting που δεν είναι άλλη από την Pointer!

paketa hosting pointer
Share it!