Πώς θα ενεργοποιήσω ένα redirect μέσα από το Cpanel;

1. Login στο Cpanel και μετά Domains > Redirects

Cpanel redirect option

2. Επέλεξε τον τύπο του redirect που θα ήθελες
Permanent (301) : Μόνιμο redirect. Σημαίνει ότι η σελίδα έχει μεταφερθεί. Ζητάμε με το Permanent redirect από τις μηχανές αναζήτησης ή τους χρήστες να αλλάξουν το URL από την βάση τους. Είναι ο πιο γνωστός τύπος redirect.

Temporary (302) : Προσωρινό redirect. Το ενεργοποιήσαμε αλλά είναι σαν να ‘λέμε’ την μηχανή αναζήτησης να μην το λάβει υπόψιν της. Θα αφαιρεθεί σύντομα.

Από το drop down μενού, επέλεξε το domain name το οποίο θα ήθελες να κάνει Redirect. Εάν θέλεις να κάνει redirect μόνο κάποιο αρχείο ή κάποιος φάκελος από το site σου, απλά γράψτο στο επόμενο πεδίο (δίπλα στο drop down)

Redirect fields at cpanel

3. Πρόσθεσε το URL της σελίδας στην οποία θα ‘πηγαίνει’ το redirect. Θα χρειαστει στην αρχή του URL να ηράψεις και το http:// ή https://

Redirect to

4. Επέλεξε εάν θέλεις το domain name σου να κάνει redirect με www ή χωρίς www. Υπάρχει η επιλογή ‘Redirect with or without www’ με την οποία το redirect λειτουργεί σωστά όπως και εάν το πληκτρολογήσει το domain name ο χρήστης. Κάνε κλικ στο ‘Wildcard redirect’ εάν θα ήθελες όλα τα αρχεία του τωρινού καταλόγου να γίνουν redirect στα ίδια αρχεία στον νέο κατάλογο.

redirect with www or not

5. Κλικ στο ‘Add’ και το redirect δημιουργήθηκε

Share it!