7+1 καταλήξεις domain name ιδανικές για το tech brand σου

Ξεκινάς μία tech startup επιχείρηση; Ή μήπως θέλεις να χτίσεις ένα brand σχετικό με την τεχνολογία; Και στις δύο πριπτώσεις χρειάζεσαι ένα domain name που θα επικοινωνεί στο κοινό σου ότι εξειδικεύεσαι στο χώρο της τεχνολογίας ή ακόμα και σε κάποιο συγκεριμένο είδος τεχνολογίας.

Σήμερα σου παρουσιάζουμε 9 καταλήξεις ιδανικές για αυτές τις περιπτώσεις:

1 .TECH

Αποτελεί την πρώτη και πολύ γνωστή κατάληξη και περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της τεχνολογίας. Από ηλεκτρονικό εμπόριο προϊόντων τεχνολογίας μέχρι gaming. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερα μεγάλα brands να γυρίζουν σε .tech και αυτό δείχνει την τάση της αγοράς και για τα επόμενα χρόνια.

2 .ΑΙ

Αρχικά το tld αυτό προορίζονταν για ένα μικρό βρετανικό νησί, την Ανγκουίλα. Τελικά επικράτησε η πιο λογική άποψη μιας και ο κόσμος έχει ταυτίσει το “ai” με το artificial intelligence (τεχνητή νοημοσύνη). Το .AΙ εκτός του ότι μιλάει από μόνο του για τo brand σου είναι μία κατάληξη με σχετικά μεγάλη διαθεσιμότητα σε ονόματα συγκριτικά με .com η .gr. Έτσι μπορείς να βρεις πιο εύκολα ένα πιο καλό όνομα ή το brand σου ακριβώς.

3 .HOST

Αυτή η κατάληξη είναι κατάλληλη για υπηρεσίες ή πληροφορίες που αφορούν το web hosting. Με την κατάληξη .HOST δε νομίζω ότι θα υπάρξει ένας επισκέπτης του website σου που θα σκεφτεί ιδιαίτερα αν εξειδικεύεσαι στο web hosting.

4 .IO

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η διάθεση του συγκεκριμένου TLD στο ευρύ κοινό. Η συγκεκριμένη κατάληξη συσχετίζεται με το I/O ,δηλαδή input / output και αναφέρεται σε πάσης φύσεως τεχνολογικού ενδιαφέροντος περιεχόμενο. Επιλέγοντας . IO ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό και δίνεις έναν αέρα καινοτομίας στο brand σου.

5 .DEV

Από τις πιο καινούριες καταλήξεις στη λίστα, αποτελεί το τέλειο domain για developers. Είτε μιλάμε για προβολή του portfolio είτε για κάποια developer tools που θέλεις να μοιραστείς με το κοινό. Brands οπως για παράδειγμα το Slack διατηρούν στο .dev μία πλατφόρμα με ανοιχτά εργαλεία για προγραμματιστές που μπορούν να αναπτύξουν τα προϊόντα τους.

6 .APP

Ένα από τα πιο δυνατά λανσαρίσματα καταλήξεων domain names είχαμε το 2018 όταν στις πρώτες 24 ώρες είχαν κατοχυρωθεί περισσότερα από 150.000 χιλιάδες ονόματα. Το .APP συχνά έχει εφαρμογή στο χώρο της πληροφορικής και ειδικότερα στον τομέα της ανάπτυξης και συντήρησης εφαρμογών.

7 .CLOUD

Το cloud computing είναι το μέλλον. Κατοχυρώνοντας ένα .cloud domain name δείχνεις στο κοινό σου ότι εξειδικεύεσαι σε κάποια SaaS υπηρεσία, ή διατηρείς κάποια online υποδομή. Ταιριάζει επίσης σε παρόχους cloud χώρου, υπηρεσίες διαμοιρασμού αρχείων και πολλά ακόμη.

Bonus κατάληξη!

.XYZ

Ισως η πιο “cool” επιλογή. Είναι μία εξαιρετικά φρέσκια επιλογή ιδανική για startups, επιχειρήσεις καινοτομίας και ακόμα και για το προσωπικό σου brand. Είναι εξαιρετικά εύκολο να τη θυμηθεί κάποιος και δεν είναι μια απλή γενική λεξη αλλά έχει ένα “παιχνίδισμα” το οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς.

Εσύ ποια tech κατάληξη θα επιλέξεις για brand σου;

Μπορείς να κατοχυρώσεις σήμερα το domain name σου ή να εξερευνήσεις διαθέσιμα ονόματα και καταλήξεις!

Μη ξεχνάς να ακολουθήσεις τα tips μας εδώ για να κάνεις τη σωστή επιλογή 😉

Share it!