Το Live Video Streaming είναι εδώ!

Σκέφτηκες ποτέ ότι θα ήταν χρήσιμο να μεταδίδεις Live κάτι για τη δουλειά σου;

ή  κάποιο event που ετοιμάζεις;

Η Pointer παρουσιάζει την νέα της υπηρεσία, η οποία είναι  η παροχή υπηρεσιών για Live Video Streaming.

Πού μπορεί να με βοηθήσει η υπηρεσία του Live Video Stream;

  1. Στην επιχείρηση: Συμβαίνει πολλές φορές οι επιχειρήσεις να έχουν ανάγκη να αναπαράγουν live βίντεο,  για να καλύψουν μια σημαντική ανακοίνωση ή για να ενημερώσουν πολλά υποκαταστήματα για νέες δράσεις της επιχείρησης. Παρέχουν το URL αναμετάδοσης σε όλα τα υποκαταστήματα και κάνουν την ενημέρωση που επιθυμούν.
  2. Σε ένα συνέδριο που διοργανώνεις: Σϊγουρα τα συνέδρια γίνονται για να υπάρχει και η φυσική συμμετοχή και το ανάλογο networking. Πολλές φορές όμως δεν θα καταφέρουν να παρευρίσκονται όλοι αν και το επιθυμούν. Η λύση είναι το Live Video Streaming. Συνήθως ενεργοποιείς μια νέα σελίδα στο website σου και κάνεις embed  τον player που σου προσφέρει η υπηρεσία της Pointer. Έτσι προβάλλοντας μόνο το URL  της νέας σελίδας, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το event σου online.
  3. Στην αναμετάδοση των εκπομπών του καναλιού σου: Είτε τρέχεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή έναν τηλεοπτικό σταθμό, μπορείς να παρέχεις στους ακροατές και τηλεθεατές σου αντίστοιχα, live εικόνα από το στούντιό σου. Όλη η ροή του προγράμματος live στους online δέκτες των τηλεθεατών σου, και αυτό μπορεί εύκολα να συμβαίνει και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου: Ο Video Player της Pointer προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή και up-to-dated browser. Δες το case study του τηλεοπτικού σταθμού “Ε” παρακάτω!
  4. Στο Live Blogging σου (Vlogging) : Είσαι blogger ή youtuber, και θές να παρέχεις το περιεχόμενο σου live στους φίλους σου; Η λύση είναι η υπηρεσία της Pointer! Ειδικά όταν οι θεατές σου ξεπερνούν ένα πλήθος, θα πρέπει σίγουρα να έχεις την καλύτερη δυνατή υποστήριξη σε τεχνικό επίπεδο.
  5. Στην εκπαίδευση: Οι ανάγκες για τον τομέα της εκπαίδευσης είναι πολλαπλές όταν η κουβέντα έρχεται στο live streaming. Μπορεί να σε βοηθήσει να αναπαράγεις ενα course (σειρά μαθημάτων) σε πολλούς περισσότερους μαθητές από την απλή χρήση skype. Εκείνοι από το σπίτι τους και εσύ από το δικό σου!
  6. Σε live μουσικές εμφανίσεις/ events: Μπορείς πλεον εύκολα να αναμεταδίδεις κάθε μουσικό event, με τον ελάχιστο δυνατό εξοπλισμό σε όλους τους φίλους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν ή δεν έφτασαν για αυτούς τα εισητήρια!

 

Η λύση της Pointer σε σχέση με άλλες λύσεις

Είναι πολλές οι λύσεις για Live Video Streaming. Σχετικά πρόσφατα το Youtube και το Facebook ξεκίνησαν να παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, όμως κυρίως σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Σίγουρα μια σκέψη είναι ότι οι αποδέκτες πρέπει αντίστοιχα να χρησιμοποιούν και αυτοί τις υπηρεσίες του Youtube ή του Facebook (να έχουν λογαριασμούς) και ότι ακόμη θα υποχρεούνται να βλέπουν διαφημίσεις.

Για να είσαι σίγουρος για τις υπηρεσίες αυτές, θα ήταν καλό να διαβάσεις άρθρα σαν και αυτό!

Είναι εύκολο να το ξεκινήσω μόνος μου;

Είναι σίγουρα ευκολότερο απ΄ότι φαντάζεσαι. Με την υποστήριξη της Pointerένα μέσο που θα “τραβά” την εικόνα, έναν κωδικοποιητή (encoder), τον streaming server μας και ένα site ή URL που θές να το “καρφώσεις” είσαι έτοιμος!

Και για να σου λυθούν όλες οι απορίες: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε RTMP encoder. Ο πιο διαδεδομένος είναι ο Adobe Live Encoder ο οποίος παρέχεται δωρεάν από την Adobe.

Επίσης όπως γράψαμε και παραπάνω, ο Player που παρέχει η Pointer προσαρμόζεται σε όλες τις οθόνες, iphone, κινητά android, ipads και άλλα tablets και έτσι ο τελικός αποδέκτης θα μπορεί να δεί στη καλύτερη δυνατή ανάλυση και ποιότητα το βίντεό σου! Μπορείς να το δοκιμάσεις μόνος σου βλέποντας το παρακάτω Case study.

Case Study: Epsilon TV Live!

Epsilon TV live

Η ιδιαιτερότητα ενός καναλιού με μεγάλη απήχηση και η ανάγκη για ταυτόχρονη θέαση από πολλές χιλιάδες χρήστες ήταν και είναι μια πρόκληση για εμάς.

Χρησιμοποιήσαμε πολλαπλούς server στους οποίους διαμοιράζεται το traffic μέσω load balancer. Στέλνουμε την εικόνα του καναλιού σε δύο origin servers από δύο διαφορετικές τοποθεσίες ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της πτώσης για λόγους που δεν αφορούν άμεσα την υποδομή μας, όπως πχ. να μην έχει Internet ο υπολογιστής που στέλνει την εικόνα.

Γίνεται transcoding της πηγής σε χαμηλότερες αναλύσεις ώστε να παίζει η εικόνα σωστά σε συσκευές με χαμηλή ανάλυση ή χαμηλή ταχύτητα Internet. Η εικόνα μεταδίδεται σε 1024Kbps και ο ήχος σε 96Kbps ενώ οι εξυπηρετούμενοι χρήστες είναι μερικές χιλιάδες. Το uptime της υπηρεσίας μέχρι τώρα είναι 100%.

Δές εδώ το stream του EpsilonTV!

 

Ξεκίνα το δικό σου Live Video εδώ!

Share it!