WordCamp Thessaloniki 2019: Άξιζε τελικά;

Το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη το WordCamp στη Θεσσαλονίκη και μεις λάβαμε μέρος ως χορηγοί. Έτσι λέμε να καταγράψουμε τις σκέψεις μας σχετικά με το event και να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα που μας έκαναν και πολλοί πελάτες μας: “Άξιζε τελικά;”

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα θα πρέπει αρχικά να προσπαθήσουμε να αποστασιοποιηθούμε από το event και να δούμε την όλη διοργάνωση σαν απλοί παρατηρητές.

Για όσους δε γνωρίζουν, μιλάμε για το συνέδριο που διοργανώνει η κοινότητα του δημοφιλούς CMS WordPress. Γίνονται διάφορες ομιλίες από ανθρώπους του χώρου της τεχνολογίας και ειδικά σε σχέση με το WordPress.

Εμείς συμμετείχαμε πέρσι ως χορηγοί και ούτε φέτος μπορέσαμε να “ξεμπλέξουμε”!

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να τονίσουμε ότι δεν ήταν όλοι οι παρευρισκόμενοι για τον ίδιο σκοπό και δε βίωσαν τις ίδιες καταστάσεις. Οπότε καλό θα είναι να κάνουμε τον εξής διαχωρισμό:

Αν είσαι απλός συμμετέχοντας
Έχεις την ευκαιρία να βρεθείς με πολύ κόσμο από τον δικό σου ή κάποιον συγγενή κλάδο και να συζητήσεις μαζί τους. Μπορείς να λύσεις απορίες σου, να ακούσεις ιδέες και να ανοίξεις τον κύκλο γνωριμιών σου. Να ακούσεις ομιλίες από ανθρώπους του χώρου και να συμμετέχεις στη διαδικασία των ερωτοαπαντήσεων.

Αν είσαι ομιλητής
Από τη στιγμή που τρέχεις ένα project ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να βρεις ανθρώπους να σε ακούσουν και να τους ακούσεις. Κάθε φορά που ετοιμάζεις μία παρουσίαση μαθαίνεις καλύτερα το αντικείμενο που παρουσιάζεις και βλέπεις παράλληλα και όποια “κενά” ενδεχομένως έχεις. Αλλά κυρίως, μπορείς να βρεις τίποτα καλύτερο από ένα κοινό που μοιράζεστε την ίδια αγάπη με σένα και έρχεται να ακούσει αυτά που έχεις να του πεις;

Αν είσαι χορηγός
Το να “στήσεις” ένα τραπεζάκι με δύο banners σε κάποιο event είναι κάτι που το βρίσκεις. Αυτό που δε θα βρεις εύκολα είναι ένα κοινό τόσο σχετικό με το αντικείμενό σου που έρχεται γεμάτο ενδιαφέρον και σε ρωτάει για τις υπηρεσίες σου. Άσε που μπορείς να παρακολουθήσεις και τις ομιλίες. Και με τη μεγάλη γκάμα θεμάτων των ομιλιών μάλλον είσαι από αυτούς που λείπεις συχνά από το booth σου και αφήνεις τους άλλους στο πόστο!

Αν είσαι εθελοντής
Οι εθελοντές μαζί με τους διοργανωτές αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο της προετοιμασίας και του τρεξίματος του event. Και αν αυτά δε σου φαίνονται θετικά σκέψου πόσο συχνά θα βρεις την ευκαιρία να δεις “από μέσα” τη διοργάνωση ενός event παγκόσμιας εμβέλειας και παράλληλα θα απολαύσεις όλα τα οφέλη των απλών συμμετοχόντων!

Δύο ακόμη πραγματάκια…

Ο χώρος

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέα τη θάλασσα. Τι άλλο να πούμε ανοίγει η καρδιά σου!

Το κλίμα

Υπήρχε μια θετική διάθεση από όλους και αυτό είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψουμε με λόγια. Δεν είδαμε άγχος, νεύρα, πίεση, υποτονικότητα. Και ενώ σίγουρα όλα τα παραπάνω υπήρχαν σε κάποιο βαθμό, τα θετικά vibes από το event είναι αυτά που κυριάρχησαν και μας άφησαν ένα ευχάριστο χαμόγελο καθώς μαζεύαμε το απόγευμα μετά το event.

Οπότε ας επανέλθουμε στο αρχικό μας ερώτημα. Άξιζε όλο αυτό;

Ναι! Φυσικά και άξιζε!!

Δε νομίζω να είχατε καμία αμφιβολία με βάση όλα όσα είπαμε παραπάνω. Ήταν πολύ ωραία η εμπειρία μας και συνιστούμε σε όποιον το έχασε να πάει την επόμενη φορά και που ξέρεις ίσως είμαστε και μεις εκεί και αυτή θα είναι και η ευκαιρία μας για να γνωριστούμε! 😉

Share it!