Η ελευθερία του Internet για μια ακόμη φορά κινδυνεύει

Είναι γνωστό ότι η Google επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να κλείσει συμφωνίες με τις δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρίες για να γεμίσει με υλικό τις υπηρεσίες Google music και Google movies

Δείχνοντας λοιπον το …ανάλογο χαρακτήρα ανακοίνωσε ότι θα σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των ιστοσελίδων που φιλοξενούν πειρατικό υλικό, καθώς  θα μειώνει το pagerank των ιστοσελίδων που δέχονται αρκετές αναφορές από ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή γίνεται για να “βοηθήσει” τους χρήστες να βρίσκουν νόμιμο και ποιοτικό υλικό με μεγαλύτερη ευκολία, στέλνοντας τους σε υπηρεσίες τύπου Spotify ή Netflix και όχι σε torrent sites ή torrent trackers. Εξάλλου, η Google αναφέρει ότι δέχτηκε και έλεγξε περισσότερες από 4.3 εκατ. αιτήσεις για αφαίρεση URL μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες, αριθμός μεγαλύτερος από το σύνολο του 2009!

Να σημειωθεί ότι για να “μαυρίσει” μια ιστοσελίδα θα πρέπει να γίνει επίσημη καταγγελία στο υπάρχον σύστημα της Google και μετά την ειδοποίηση που λαμβάνει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, θα μπορεί να καταθέσει ένσταση σε περίπτωση που είναι άδικη η καταγγελία για να επανέλθει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Share it!