Η Yahoo εξαγόρασε mobile εφαρμογή με 30 εκατομμύρια από δεκαεπτάχρονο

Ανακοινώθηκε από την Yahoo η εξαγορά της εταιρείας Summly η οποία έχει δημιουργήσει την ομώνυμη mobile εφαρμογή για iPhone.
Το Summly ,συνοψίζει ολόκληρα ειδησεογραφικά άρθρα σε λίγες μόνο παραγράφους, ώστε ο χρήστης να τα διαβάζει εύκολα και το δημιούργησε ο Βρεττανός Nick D’ Aloisio σε ηλικία 15 χρόνων Η συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν στα Favorites της Apple  το 2012 ενώ δύο χρόνια μετά την δημιουργία της,ο Nick D’ Aloisio δηλώνει πανευτυχής όχι μόνο για το ποσό των $30 εκατομμυρίων που αναμένεται να του χαρίσει η συμφωνία, αλλά και επειδή στο εξής θα εργάζεται για λογαριασμό της Yahoo. Ο ίδιος δήλωσε:

“Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Το ξεκίνησα σα χόμπι και δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να κερδίσω λεφτά από αυτό. Η ιδέα μου ήρθε καθώς διάβαζα για τις εξετάσεις μου. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών στο Διαδίκτυο και αυτό που έλειπε ήταν ένας αλγόριθμος που να συνοψίζει αυτομάτως τα αποτελέσματα.”

Ο νεαρός σκοπεύει με τα χρήματα που θα κερδίσει, να αγοράσει  ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια Nike και έναν υπολογιστή, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα παραμείνουν στην τράπεζα.

Share it!