Θα προβλέπονται εγκλήματα με την τεχνητή νοημοσύνη

Αμερικάνοι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που συνδέεται με τις κάμερες παρακολούθησης ώστε να προβλέπει το πότε κάποιος είναι έτοιμος να διαπράξει ένα έγκλημα. Το νέο αυτό σύστημα το χρηματοδοτεί ο αμερικάνικος στρατός.«Mind’s Eye» λέγεται το νέο λογισμικό και έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις ανθρώπινες δραστηριότητες μέσω ενός κλειστού συστήματος παρακολούθησης. Είναι ικανό να προβλέψει τις πιθανές επόμενες κινήσεις των ανθρώπων που παρακολουθούνται και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο, αν παρατηρήσει κάτι ύποπτο, να ενημερώνει της αντίστοιχες αστυνομικές αρχές.

Η νέα τεχνολογία θυμίζει αρκετά την ταινία του Χόλιγουντ, «Minority Report», όπου οι άνθρωποι τιμωρούνταν για τα εγκλήματα τους προτού τα διαπράξουν, με βάση τις προβλέψεις ενός υπερυπολογιστή.

Μάλιστα ερευνητές από το Carnegie Mellon στο Pittsburgh της Πενσυλβάνια, παρουσίασαν ένα άρθρο για το πώς μπορεί η τεχνολογία «activity forecasting» (πρόβλεψη δραστηριότητας) να λειτουργήσει ενσωματωμένη σε ένα λογισμικό.

Η νέα τεχνολογία θα είναι ικανή να αναγνωρίζει ενέργειες όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, το κουβάλημα, το κυνηγητό και πολλές άλλες και με την κατάλληλη επεξεργασία να βγάζει συμπεράσματα για το αν αποτελούν επικίνδυνη συμπεριφορά ή όχι.

Το «Mind’s Eye» αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων, λιμάνια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου ο διαχωρισμός ύποπτων συμπεριφορών θεωρείται υψηλής σημασίας.

Share it!