Παρακολουθείς μέσω facebook την δραστηριότητα των πρώην σου; Οι 9 στους δέκα χρήστες, το κάνουν…

Σύμφωνα με έρευνα του Western University, το 88% των χρηστών του Facebook που έχουν χωρίσει πρόσφατα (τον τελευταίο χρόνο) παρακολουθούν τη δραστηριότητα των πρώην συντρόφων τους.
Εάν έχει γίνει διαγραφή στο πρόσωπο, η έρευνα δείχνει ότι το 70% των συμμετεχόντων παραδέχεται ότι εξακολουθεί να κατασκοπεύει τον/την πρώην του μέσω κάποιου κοινού τους φίλου.Επίσης, μεγάλο ποσοστό χρηστών δήλωσε ότι εισέρχεται στο λογαριασμό του πρώην του (εάν γνωρίζει τον κωδικό του) για να διαβάσει τα προσωπικά του μηνύματα!

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες παραδέχονται ότι ζηλεύουν κάθε φορά που ο πρώην τους ανεβάζει μια νέα φωτογραφία ενώ το 1/3 αναρτά φωτογραφίες προκειμένου να τον κάνει να ζηλέψει.

Το 75% των συμμετεχόντων προσπαθεί να μάθει  πληροφορίες για την υποτιθέμενη νέα σχέση του/της πρώην του, ενώ το 64% διαβάζει παλαιότερα σχόλια για να αναλύσει τι πήγε στραβά στη σχέση τους.

Οι μισοί περίπου χρήστες παραμένουν φίλοι στο κοινωνικό δίκτυο με τους πρώην τους, ενώ σύμφωνα με την έρευνα η συνεχής “κατασκοπεία” στο Facebook επιβαρύνει περισσότερο την ψυχολογία των χωρισμένων.

Share it!