Πιο δελεαστικό το Facebook από το σέξ

Σύμφωνα με έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 5 Οκτωβρίου, το Facebook και το Twitter φαίνονται πιο δελεαστικά από μια σεξουαλική σχέση, ή ακόμα και από το κάπνισμα.Η έρευνα έγινε σε διάστημα μιας εβδομάδας στη Γερμανία από μέλη του πανεπιστημίου του Σικάγο.

«Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ», επισήμανε στους Los Angeles Times ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.

Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιούν συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα για να αναζητήσουν κάτι στο διαδίκτυο ή να παρακολουθήσουν κάποιον από το Facebook ή το Twitter και ήταν από 18 ως 85 ετών.

Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για το σεξ, το ποτό, το τσιγάρο και άλλους πειρασμούς. Από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως η περιήγηση και συμμετοχή τους στα δίκτυα αυτά είναι ο πειρασμός στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν.

Τέλος, η έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από τη δουλειά τους, σε τέτοιο βαθμό που προτιμούν να εργαστούν από το να υποκύψουν σε κάποιον άλλο πειρασμό.

Share it!