Το σπίτι του μέλλοντος

Ipad στους τοίχους, μαγνητική ταπετσαρία, ποτήρια που ειδοποιούν όταν αδειάσουν και πολλά ακόμα συνθέτουν το σπίτι του μέλλοντος το οποίο ήδη έχει κατασκευάσει η εταιρία Cornflake στο Λονδίνο δαπανώντας 870000 ευρώ. Το σπίτι αυτό, έχει επίσης ένα μυστικό τοίχο και πάτωμα που περιστρέφεται αποκαλύπτοντας μια γιγάντια οθόνη, ένα παρασκευαστή ποτών που ελέγχεται από ένα iPad και γεμίζει μόνος του τα άδεια ποτήρια εξ αποστάσεως…
Το φως, η θέρμανση και οι ήχοι ελέγχονται επίσης μέσω iPad που είναι σταθερά τοποθετημένο στον τοίχο.

Εξωτερικοί αισθητήρες ανιχνεύουν το φως και το σκοτάδι και ανοιγοκλείνουν ανάλογα τα στόρια, ενώ μόλις επιλεγεί κάποια ταινία για προβολή οι κουρτίνες κλείνουν αυτόματα και τα φώτα χαμηλώνουν.

Το σύστημα ασφαλείας μιμείται τις κινήσεις των ενοίκων όταν αυτοί λείπουν σε διακοπές, ούτως ώστε να φαίνεται πως κάποιος είναι στο σπίτι και να αποτρέπονται επίδοξοι διαρρήκτες.

Στην κουζίνα, υπάρχει η πρώτη i- καφετιέρα η οποια λειτουργει μέσω iPad ,αποθηκεύει τις προτιμήσεις και φτιάχνει καφέ σε 45 δευτερόλεπτα. Με το πάτημα ενός κουμπιού βγάζει τσάι, ζεστή σοκολάτα, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, κρύο νερό ή ζεστό νερό για μαγείρεμα.

Υπάρχει επίσης ένας φούρνος που ψήνει μόνος του και στη συνέχεια καθαρίζεται μόνος του και σε ειδοποιεί με μήνυμα όταν το φαγητό είναι έτοιμο.

Στις εστίες η θερμότητα ακολουθεί το σκεύος που βρίσκεται πάνω ούτως ώστε εάν μετακινηθεί αυτόματα να μετακινηθεί και η θερμότητα και να μπορεί κανείς να μαγειρέψει σε όλη την επιφάνεια.

Οι πάγκοι έχουν την εμφάνιση και τη σκληρότητα γρανίτη αλλά είναι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο χαρτί και κοστίζουν 290 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Στο ισόγειο δεν υπάρχουν παράθυρα κι έτσι ένα ειδικό φως LED κρυμμένο κάτω από τους τοίχους κρατά τα φυτά εν ζωή.

Το πότισμα ενεργοποιείται εξ αποστάσεως ακόμα κι αν ο ένοικος βρίσκεται σε διακοπές.

Η εταιρεία πουλά τα γκάτζετ είτε όλα μαζί, για όποιον θέλει και μπορεί να αναμορφώσει το σπίτι του, αλλά και μεμονωμένα.

futurehome futurehome6 futurehome5 futurehome4 futurehome3 futurehome2 futurehome1

Share it!