Το Google Glass, η εφεύρεση της χρονιάς

To Google Glass ή αλλιώς Project Glass μοιάζει με ένα κανονικό ζευγάρι γυαλιά, αλλα αντί για οπτικούς φακούς διαθέτει διάφανη οθόνη 1.3 εκατοστών η οποία βρίσκεται στη θέση του δεξιού ματιού.Η συσκευή χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη εφεύρεση του 2012 από το περιοδικό Time ενώ αποκαλύφθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου Google I/O

Ο χρήστης, με κινήσεις του ματιού αλλά και κεφαλιού του, μπορεί να ελέγχει το Google Glass σαν υπολογιστή, να προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες όπως χάρτες και ιστοσελίδες στην οθόνη, να βγάζει φωτογραφίες μέσω της ενσωματωμένης κάμερας, να ακούει μουσική και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις.

Ταυτόχρονα το περιοδικό παρουσιάζει και μια φωτογραφία που δείχνει μια κόκκινη έκδοση του Glass, πράγμα που ίσως σημαίνει πως το εμπορικό πρωτότυπο έχει ήδη τελειοποιηθεί. Σε αυτήν φαίνεται πεντακάθαρα η θέση της οθόνης, της κάμερας αλλά και του ακουστικού.

Οι πληροφορίες του Time αναφέρουν ακόμα πως οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν το Google Glass μέχρι το 2014 στην τιμή των 1.500 δολαρίων, ενώ η συσκευή θα κυκλοφορήσει για τους developers μέσα στο 2013.

Share it!