6 δις οι συνδρομές κινητών παγκοσμίως


9 στους 10
ανθρώπους στον κόσμο διαθέτει τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο και οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας φτάνουν τα 6 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU)Ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη υπολογίζεται στα 7 και κάτι δις, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των κινητών κοντεύει να τον ξεπεράσει.

Ο αριθμός των συνδρομών στην Κίνα έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο, ενώ περίπου ένα δισεκατομμύριο θα γίνουν και οι συνδρομές στην Ινδία μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν σε  συνδρομές και ίσως και σε συσκευές που βρίσκονται σε χρήση.

Εάν ένας καταναλωτής για παράδειγμα κατέχει τρία τηλεφωνικά νούμερα στο όνομα του, αυτά μεταφράζονται ως τρεις ξεχωριστές συνδρομές και όχι ως μια.

Ο ΟΗΕ αποκάλυψε πως ένας στους τρεις χρήστες, περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δηλαδή είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό τους στα τέλη του 2011, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών υπολογίζει μάλιστα πως το 70% των χρηστών με πρόσβαση στο ίντερνετ προέρχονται από πλούσιες και βιομηχανοποιημένες χώρες, ενώ μόλις το 24% βρίσκονται σε φτωχές ή αναπτυσσόμενες χώρες.

Share it!