Πως θα ενεργοποιήσω την προώθηση των email μου μέσω του Plesk;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σου δείξουμε πως θα ρυθμίσεις την προώθηση της αλληλογραφίας σου από λογαριασμό email του domain name σου, προς οποιονδήποτε λογαριασμό email επιθυμείς, μέσω του Plesk.

Το Plesk διαθέτει λειτουργία προώθησης email άμεσα, στον εκάστοτε λογαριασμό. Συνεπώς, θα συνδεθείς στο Plesk και στην συνέχεια θα πατήσεις σε μια από τις επιλογές της παρακάτω εικόνας, για να δεις τους λογαριασμούς email σου.

Επιλογές για σύνδεση σε ενότητα των emails.
Επιλογές για σύνδεση σε ενότητα των emails.

Στην συγκεκριμένη ενότητα, βλέπεις τους λογαριασμούς email που υπάρχουν στο domain name σου. Για το παράδειγμα, θα κάνω την προώθηση από το admin@domainmou.gr. Οπότε το επιλέγω.

Επιλογή λογαριασμού email.
Επιλογή λογαριασμού email.

Στην συνέχεια, θα μετακινηθείς στην καρτέλα Forwarding. Εδώ, θα ενεργοποιήσεις το checkbox Switch on mail forwarding. Εάν ενεργοποιήσεις και το παρακάτω, Do not deliver copies of forwarded emails to the Plesk mailbox, δεν θα παραδίδονται καθόλου μηνύματα στο admin@domainmou.gr.

Στο πεδίο Forward incoming messages to the following email address, θα προσθέσεις τον λογαριασμό ή τους λογαριασμούς όπου επιθυμείς να γίνεται προώθηση. Εάν είναι παραπάνω από ένας λογαριασμός, μπορείς να τους προσθέσεις σε διαφορετική γραμμή, με κόμμα, με κενό ή και με semicolon (;). Για το παράδειγμα, η ανακατεύθυνση θα γίνεται στο sales@domainmou.gr και στο info@pointer.gr. Τέλος, θα πατήσεις το πλήκτρο OK.

Έχεις ολοκληρώσει την προσθήκη της προώθησης, στον λογαριασμό email σου. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις, με το εικονίδιο δίπλα από τον λογαριασμό email σου.

Μπορείς να δεις περισσότερους οδηγούς για το Plesk, από εδώ.

Share it!