Οι 6 ερωτήσεις του Reseller

Όλοι όσοι έχουν μια επαγγελματική δραστηριότητα στον πραγματικό κόσμο, έχουν την ανάγκη από ένα site.

Άλλοι επιθυμούν μια απλή παρουσία και από την άλλη πολλοί αναζητούν να κατασκευάσουν e-shop ή και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές. Αυτό έχει ως συνέπεια όλοι! ή σχεδόν όλοι να έχουν ανάγκη από ένα domain και ένα χώρο για hosting.

H συνεχόμενη αύξηση ζήτησης για ανάλογες υπηρεσίες, μπορεί να είναι ο λόγος που θα σκεφτείς να εμπλακείς με την μεταπώληση hosting (reselling hosting services).

Είσαι web designer ή web developer;  Έχεις δειλά ξεκινήσει να φιλοξενείς κάποια sites γνωστών και φίλων; Μπορείς να εμπλακείς πιο επαγγελματικά και αυτό να είναι ένα ακόμη έσοδο για τη μικρή σου επιχείρηση.

Εδώ! Με την Pointer!

Αλλά ας δούμε πρώτα τί ακριβώς είναι ο μεταπωλητής απαντώντας σε 6 βασικές ερωτήσεις

#1 Τί είναι το reseller hosting;

Το  reseller hosting με λίγα λόγια είναι όταν μια εταιρία hosting υπενοικιάζει σε μικρότερη εταιρία ή ιδιώτη ένα μικρό μέρος του δικτύου της, των σερβερ της, του bankwidth της  αλλά και των υπηρεσιών της έτσι ώστε η δεύτερη εταιρία να μεταπωλήση την υπηρεσία σαν δική της, με κάποιο κέρδος.

Πολλές φορές αυτή η  διαδικασία μπορεί να βοηθήσει την μικρότερη εταιρία να συντηρεί βασικά της έξοδα ή ακόμη και το απαιτητικό κόστος του δικού της server.

#2 Πώς λειτουργεί το μοντέλο για τον reseller;

Με λίγα απλά βήματα θα καταλάβεις:

  • Κάνεις έρευνα για την καλύτερη εταιρία hosting από αυτές που έχεις διαθέσιμες. Στην περίπτωσή σου καλύτερη εταιρία είναι η εταιρία με τις καλύτερες τιμές για εσένα, αλλά και που θα παρέχει την κατάλληλη σταθερότητα έτσι ώστε οι πελάτες σου να μείνουν ευχσαριστημένοι.

  • Επιλέγεις το κατάλληλο πακέτο για reseller hosting. Αυτό που σε συμφέρει οικονομικά αλλά θα εξυπηρετεί και τον όγκο των πελατών σου.

  • Προσπάθησε να διαμορφώσεις το προφίλ των πελατών που θα στοχεύσεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις τα πακέτα σου ανάλογα.

  • Δημιούργησε τα δικά σου πακετα hosting, με τις δικές σου τιμές. Υπολόγισε σωστά έτσι ώστε να έχεις κάποιο κέρδος αλλά ταυτόχρονα να είσαι ανταγωνιστικός.

  • Ξεκίνα να προωθείς τα πακέτα σου με κάθε τρόπο: social media, μικρές διαφημίσεις, απο στόμα σε στόμα και ότι άλλο σκεφτείς!

  • Ξεκίνα να κερδίζεις….

#3 Ποιό είναι το πραγματικό κέρδος ενός reseller;

Αν εκμεταλευτείς σωστά όλα τα προνόμια του reseller, θα έχεις καταφέρει να έχεις μια δική σου αυτόνομη μικρή εταιρία hosting.  Πουλάς με το δικό σου brand και ελέγχεις ακριβώς τα πακέτα. Όταν επεξεργαστείς όλα τα δεδομένα σου σωστά, η αυτόνομία που σου παρέχει το reseller hosting θα σε κάνει να μεγαλώνεις κερδίζοντας ακόμη περισσότερα, εξοικονομώντας πόρους και χρήματα συνεχώς. Και όλο αυτό δεν έχει “ταβάνι”, μπορείς κάλλιστα να μεγαλώσεις όσο προκύψει.

#4 Τί τεχνικά χαρακτηριστικά περιέχονται στο reseller hosting που μπορώ να χρησιμοποιήσω;

  • Χώρος στον δίσκο

  • Bandwidth

  • Hosting των domain των πελατών σου

  • White Label λειτουργία για να δημιουργήσεις το δικό σου brand

  • Το πιο προσφατο CPanel

  • Δυνατότητα δημιουργίας απεριόριστων accounts για τους πελάτες σου

  • Εργαλεία για τους πελάτες σου: CPanel, monitoring tools, e-mail δημιουργία κλπ.

  • 24/7 τηλεφωνική υποστήριξη από την Pointer για οποιαδήποτε απορία προκύψει σε εσένα ή τους πελάτες σου.

#5 Πρέπει να είσαι hosting expert για να πετύχεις με αυτό το εγχείρημα;

Σαφώς και όχι, ο hosting provider θα ασχοληθεί με τα τεχνικά κυρίως και εσύ θα εστιάσεις στην πώληση. Βέβαια θα ήταν καλό να έχεις συνεχώς και καλύτερη εικόνα στο θέμα του hosting, καθώς θα σε κάνει πιο ανταγωνιστικό στην πώληση, αλλά και στο να γνωρίζεις τί ακριβώς αγοράζεις και τί πουλάς.

#6 Πώς ξεκινάω;

Πηγαίνεις απλά στη σελίδα του reseller hosting, επιλέγεις για αρχή το πακέτο που προτιμάς (στην πορεία μπορείς να μεγαλώσεις το πακέτο σου χωρίς καποια δέσμευση για το προηγούμενο).

Ξεκίνα τον dedicated server με την Pointer

Share it!