4 ομάδες top level domains (καταλήξεις) που δεν είχες φανταστεί!

Συνήθως ξεκινώντας μια επιχείρηση, ένα blog, μια ιδέα ή οτιδήποτε άλλο στο internet και γνωρίζοντας ότι κυρίως θα “τρέξει” στην Ελλάδα, αυτόματα ψάχνεις να αγοράσεις ένα ελληνικό domain name.

Γνωρίζεις όμως ότι μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και ίσως με μικρότερο κόστος μια άλλη κατάληξη domain name ;

Έτσι λοιπόν, μετά από τα πρώτα tlds (καταλήξεις domain name) που πρωτοβγήκαν στο internet, προέκυψε η ανάγκη για νέα tlds.

Το 2011 ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για όλες τι καταλήξεις παγκοσμίως (ICANN) αποφάσισε να προσθέσει εκατοντάδες περισσότερες και το 2013, υλοποίησε την απόφαση αυτή.

Είναι πολλές οι νέες καταλήξεις. Αλλά σίγουρα δεν θα γνωρίζεις πόσο μπορεί να εκφράζουν και τη δική σου online ιδέα.

real estate domains

.estate

Δεν είναι λίγα τα ελληνικά μεσιτικά γραφεία που έχουν υιοθετήσει την κατάληξη .estate. Εάν το μεσιτικό σου γραφείο έχει ένα χαρακτηριστικό όνομα, το οποίο θα το βρείς και ελεύθερο προς κατούρωση, αξίζει πραγματικά να πάρεις το δικό σου .estate domain.

Υπάρχει πιο χαρακτηριστική κατάληξη domain name για επιχείρηση που ασχολείται με τα ακίνητα, τις ενοικιάσεις, τα deals ακινήτων ή ένα startup με αντικείμενο τα ακίνητα;

Επειδή estate σημαίνει και κάτι περισσότερο από ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό χρησιμοποιείται και για θέματα κληρονομικότητας (πχ. DNA) ή ακόμη και για εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία.

Ψάξε το δικό σου .estate domain τώρα εδώ.

Αντίστοιχες καταλήξεις όπως .house, .land, .build, .apartments, .casa, .properties, .property, .rent, .rentals, .villas μπορεί επίσης να είναι περιγραφικές για το αντικείμενό σου.

design domain names

.design

Εάν είσαι designer, graphic designer, interior designer ή ακόμη και αρχιτέκτονας υπάρχει ένα domain που περιγράφει άψογα το αντικείμενό σου. Η κατάληξη .design μπορεί να σε βοηθήσει να επεκτείνεις την δραστηριότητά σου εκτός ελληνικών συνόρων.

Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα που δείχνει ακριβώς πώς μπορείς να εκμετελυτείς αυτήν την κατάληξη είναι το https://lommer.design/.

Αντίστοιχες καταλήξεις είναι οι .marketing, .graphics, .photos, .social , .services, .photography, .studio.

shoes domain name

.shoes

Ο σκοπός αυτής της κατάληξης είναι προφανής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων που πουλούν υποδήματα και έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν την κατάληξη αυτή για να επεκταθούν στο μέλλον και σε κοντινές ευρωπαϊκές και μή χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: https://mybrand.shoes/.

Αντίστοιχα υπάρχουν και τα .shoe, .gift, .clothing, .boutique, .diamonds, .auto, .car, .cars, .fashion, .discount, .gifts.jewelry, .moda, .sale, .shopping, .store, .style, .trade.

education domain name

.education

Η κατάληξη .education, μπορεί να σε βοηθήσει να οργανώσεις καλύτερα το φροντιστήριο σου ή ακόμη καλύτερα το online φροντηστήριο σου, το οποίο δεν θα έχει και χωρικά όρια επέκτασης. Επίσης η κατάληξη .education μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα ινστιτούτο δια βίου μάθησης ή ακόμη και ένα κολέγιο online.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι : http://effect.education/

Άν σου ήρθε κάποια ιδέα μπορείς να δείς αν είναι διαθέσιμη επίσης και στις εξής καταλήξεις: .college.academy, .institute.courses, .mba.school.study.

Αν μέχρι τώρα δεν είχες ιδέα οτι υπάρχουν τα παραπάνω domains, είναι καλό να αρχίσεις να ψάχνεις την κατάληξη που προτιμάς περισσότερο γιατί ο ανταγωνισμός κατοχύρωσης, δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον παγκόσμιο για κάποια ονόματα και καλό είναι να προλάβεις το δικό σου!

Ξεκίνα να ψάχνεις εδώ:

Ξεκίνα εδώ

Share it!