PHP 7 είναι η λύση

Είσαι developer ή ιδιοκτήτης ενός website;

Μήπως τρέχεις ένα PHP enabled site ή CMS  όπως είναι το WordPress,  το Joomla ή το Drupal;

Τότε μπορεί να γνωρίζεις τα νέα! Τον Δεκέμβριο βγήκε η νέα έκδοση της PHP, όπου όλη η κοινότητα περίμενε. Για την ακρίβεια περίμενε σχεδόν μια δεκαετία για ένα τόσο μεγάλο UPDATE.

Μετά από κάποιες διαφωνίες για την έκδοση PHP 6  που ήταν υπο ανάπτυξη και η σειρά της να εκδοθεί, αποφασίστηκε ότι μετά την σταθερή έκδοση (stable release) PHP 5.6 (μπορεί να δείτε όλες τις εκδόσεις της PHP  αναλυτικά εδώ), το όνομα της επόμενης έκδοσης θα είναι η PHP7. Εκτός των διαφωνιών πολλά από τα τεσταρισμένα χαρακτηριστικά της PHP6  είχαν ενσωματωθεί στην προηγούμενη έκδοση 5.6, οπότε δεν χάνουμε και πολλά!

PHP7 λοιπόν! Και η ολοκαίνουρια Zend engine

Η αμέσως προηγούμενη έκδοση της PHP, η PHP5.6 κάνει χρήση της Zend Engine II, η οποία ενίσχυσε την λειτουργικότητα της αρχική Zend Engine, και πρόσθεσε ένα επεκτάσιμο object model και μια σημαντική αύξηση στην απόδοση της γλώσσας. Η PHP7 υιοθετεί ένα εντελώς νέο μοντέλο που το ονομάζει PHPNG (next generation) και μπορείς να δείς εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

Έχεις διπλάσια ταχύτητα

Προφανώς οι εκδόσεις της PHP αλλάζουν γιατί βελτιώνονται. Ένα χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης PHP7, είναι ότι με την βελτίωση της μηχανής της  PHPNG, η ταχύτητα απόδοσης διπλασιάστηκε. Οι προγραμματιστές της PHPNG, με το optimization της χρησης της μνήμης κατάφεραν να διπλασιάσουν την ταχυτητά της.

Αυτό σημαίνει άμεσα οτι ο κώδικάς σου θα τρέχει πιο γρήγορα, αλλά και θα χρειάζεσαι λιγότερους servers  για να εξυπηρετείς τους ίδιους ανθρώπους σε πλήθος.

Βέβαια το γεγονός ότι ο κώδικας θα γίνει πιο γρήγορος και κατα συνέπεια το site σου, θα σε βοηθήσει άμεσα στην βελτίωση του SEO. Γιατί η ταχύτητα είναι ενας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες για τις μηχανές αναζήτησης.

Για τα CMS η ομάδα του Zend Performance δίνει αυτά τα στατιστικα:

Zend cms performance

και για τα Frameworks αυτά:

zend frameworks performance

 Ξεκάθαρα η ταχύτητα είναι τουλάχιστον διπλάσια.

 

Η PHP7 φέρνει νέους τελεστές

α) Ο τελεστής Spaceship operator έχει το επίσημο όνομα Combined Comparison Operator και ο συμβολισμός του είναι αυτός: <=> (κάτι σαν ένα απλοποιημένο διαστημόπλοιο, αν το φανταστείς σωστά).

Επιστρέφει 0 εαν και οι δυο τελεστές είναι ίσοι, 1 εάν ο αριστερά είναι μεγαλύτερος και -1 εάν ο δεξιά είναι μεγαλύτερος. Είναι ο γνωστός τελεστής σύγκρισης της Perl και της Ruby. Αναλυτικά:

τελεστης spaship

 

β) και τον  Null Coalescing (??) . Τον χρησιμοποιείς εάν θέλεις να ελέγξεις αν κατι υπάρχει και επιστρέφει μια default τιμή, εάν δεν το κάνει. Επιστρέφει το αποτέλεσμα του πρώτου τελεστή της, αν υπάρχει και δεν είναι μηδενική, και το δεύτερο τελεστή σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις. Αναλυτικά:

null coalesce

Διαβαστε αναλυτικά όλα τα υπόλοιπα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά της PHP7  εδώ

Η Pointer υποστηρίζει πλήρως την PHP7

Εδώ στην Pointer, έχοντας πάντοτε σαν στόχο να σου παρέχουμε όλες τις νέες τεχνολογίες, έχουμε ενσωματώσει την  PHP7  στα πακέτα φιλοξενίας μας. Το μόνο που μένει, είναι να μπείς στο control panel που έχεις επιλέξει και να την εγκαταστήσεις.

Καλό γράψιμο!

Share it!