Χρειάζομαι τελικά Dedicated Server για το website μου;

Είναι λογικό εάν είσαι ιδιοκτήτης ιστοσελίδας να σε προβληματίζουν αρκετά θέματα αν θες πραγματικά να είναι επιτυχημένη. Θα είναι όμορφο το website σου; Θα έχει το κατάλληλο περιεχόμενο για τους αναγνώστες ή πελάτες σου; Πώς θα λύσεις θέματα πληρωμών και ασφάλειας;… και πολλοί αντίστοιχοι προβληματισμοί.

Αν και αυτά είναι πολύ βασικά θέματα, αποδεικνύεται ότι ένα από τα θεμελιώδη θέματα είναι το είδος hosting που θα επιλέξεις.  Οι δύο βασικές επιλογές είναι το shared και το dedicated hosting.

Μπορείς να βρείς πολλές περισσότερες πληροφορίες στον οδηγό για hosting που έχουμε δημιουργήσει, αλλά παρακάτω συνοπτικά θα εξηγηθούν οι έννοιες.

Τί είναι όμως το shared hosting;

Shared hosting είναι όταν ένα website μοιράζεται (share) τους πόρους του μηχανήματος (server) που φιλοξενείται με άλλα websites. Με απλά λόγια όταν χρησιμοποιείς shared hosting μοιράζεται τον server με άλλους.

Το site σου κάνει χρήση ένα μέρος των πόρων του server, της μνήμης, του cpu και της ταχύτητας. Σε αυτή τη περίπτωση, αν και αυτό κατα μέρους έχει λυθεί (για παράδειγμα με τη χρήση του CloudLinux ),  μπορεί οι πόροι του μηχανήματος να χρησιμοποιούνται παράλληλα από όλους τους άλλους και σαν συνέπεια να έχει τη αργότερη εκτέλεση των δικών σου προγραμμάτων.

Το shared hosting κυρίως χρησιμοποιείται από sites που πρωτοξεκινούν και θα ήθελαν ένα χαμηλό κόστος φιλοξενίας σε συνδυασμό με τα λιγότερα χαρακτηριστικά που θα λάβουν.

Δες οδηγίες εδώ πώς θα παραγγείλεις shared hosting στην Pointer!

Αν σκέφτεσαι ότι το site σου θα χρειαστεί αυτονομία και περισσότερους πόρους, τότε θα πρέπει να σκεφτείς το Dedicated hosting.

Τί είναι όμως το Dedicated hosting;

Το dedicated hosting, είναι η λύση για μεγαλύτερα sites που επιθυμούν να αυτονομηθούν από πόρους και να μπορούν να παρέχουν με τη καλύτερη δυνατή απόδοση στους χρήστες τους.

Ο dedicated server καλύπτει την ανάγκη για ασφάλεια. Στον shared hosting μοιράζονται οι χρήστες (τα accounts) και τον χώρο. Δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα αρχεία των “γειτόνων” δεν έχουν κάποιον ιό ή κάποιο malware software.

Σίγουρα ο dedicated server είναι και πιο αποδοτικός στο bandwidth. Εξασφαλίζει μόνο σε εσένα το bandwidth, αλλά και με τη χρήση εργαλείων ελέγχεις όλον τον server και θα μπορέσεις να το βελτιστοποιήσεις έτσι να δημιουργήσεις πραγματικά ένα άρτιο hosting περιβάλλον.

Νίωθεις ότι έχει το site σου, αρχίσει να μεγαλώνει; Χρειάζεσαι συμβουλές πώς να διαχεριστείς τα requests στο site σου, από την άποχη της διαχείρισης των πόρων σου; Νιώθεις ότι πρέπει να σιγά σιγά να προχωρήσεις στην αγορά ενός dedicated server;

Μή διστάσεις να επικοινωνήσεις με την Pointer, για να το κάνεις με τον πιο σωστό και οικονομικό τρόπο.

Ξεκίνα τον dedicated server με την Pointer

 

Share it!